.
 
Nürnberg, 17.01.-19.01.2023

 

 
 
     Povezave
Perimeter Protection 2020 - analiza sejma
prospekt za razstavljavce 2022
katalog razstavljavcev
razlogi za obisk
razlogi za razstavljanje
tloris sejmišča
spletna galerija
cene vstopnic

Mednarodni strokovni sejem za perimetrično zaščito, ograje in varovanje objektov
 

Datum: 17.01.-19.01.2023
Kraj:
Nürnberg
Turnus: na dve leti
Leto ustanovitve: 2010
Spletna stran: www.perimeter-protection.deStatistika 2020 (2018):
 
• število obiskovalcev: 4.227 iz 49 držav (3.639 iz 46 držav)
• število razstavljavcev: 166 iz 20 držav (135 iz 13 držav)
• neto razstavna površina: 6.220 m² (5.440 m²)
• bruto razstavna površina: 12.000 m² (10.500 m²)

Sejem Perimeter Protection je bil v letu 2022 odpovedan; v prihodnje se bo odvijal ob neparnih letih.

Perimeter Protection je največji evropski strokovni sejem za perimetrično zaščito, ograje in varovanje objektov.

Varnost je vse bolj pomembna dobrina, ni pa samoumevna. Za varovanje ljudi in premoženja uporabljamo različna sredstva in metode, največjo učinkovitost pa dosegamo s povezovanjem (integriranjem) različnih sistemov - mehanskih, električnih in elektronskih - v učinkovit centralni nadzorni sistem. Na eni strani moramo zagotoviti ustrezno zaščito pred zlonamernimi dejanji (nepooblaščenimi dostopi, ropi, vlomi, kraje, industrijsko vohunjene in podobno), na drugi pa pred naravnimi in drugimi nesrečami (denimo požari, potresi, uhajanje plina). Prvo obrambno linijo običajno predstavljajo mehanske naprave, nato sledijo elektronske.

Sami sistemi so lahko bolj ali manj kompleksni, odvisno od potreb in zahtev, v večini primerov pa vključujejo sistem za kontrolo pristopa, videonadzorni sistem, sistem za avtomatsko javljanje požara, sistem za mehansko varovanje in podobno. Pri današnjih inteligentnih zgradbah je načrtovanje sistemov varovanja integralni del projektiranja zgradb, zato je sejem namenjen tudi arhitektom in gradbenim inženirjem.

Perimeter Protection predstavlja najnovejše na tem področju, tako posamezne komponente in izdelke kot povezane sisteme (glej opis razstavnega programa).

Sklop U.T.SEC@Perimeter Protection namenjen brezpilotnim letalnikom

Brezpilotni letalniki postajajo vse pomembnejša tema na področju varnosti. Na eni strani lahko z njimi občutno povečamo varnost (nadzor objektov iz zraka), na drugi pa predstavljajo tudi nevarnost (vohunjenje, poškodovanje stvari, napadi iz zraka).

Nürnberški sejem že nekaj let organizira mednarodni strokovni sejem o varnosti in zaščiti z brezpilotnimi sistemi in obrambo pred njimi U.T.SEC (Unamanned Technologies & Security). Do zdaj je bil to samostojen sejem v sklopu sejmov lovskega in športnega orožja (IWA OutdoorClassics) ter opreme za vojsko in policijo (ENFORCE TAC). Ker pa je raba brezpilotnih letalnikov zelo raznolika, bomo specifične vidike ustrezno obravnavali v okviru različnih sejmov. Na sejmu Perimeter Protection bo poudarek na njihovi rabi za službe za zaščito in varovanje. Brezpilotnim letalnikom na sejmu ne bo namenjen samo razstavni prostor, temveč tudi konferenca U.T.SEC. Strokovnjaki bodo predstavili najnovejša spoznanja in dosežke na tem področju ter odgovarjali na aktualna vprašanja: kako podjetja za varovanje uporabljajo brezpilotne sisteme, s katerimi specifičnimi problemi se srečujemo pri varovanju zunanjega prostora, katere nevarnosti nam pretijo danes in podobno.

 Razstavni program

Sejem predstavlja celovit pregled vseh aktivnih in pasivnih varnostnih sistemov v komercialnem, javnem in zasebnem sektorju:

• Ograje in ograjni sistemi
• Vrata in sistemi vrat
• Ovire za dostop osebja in vozil
• Elektronski alarmni sistemi
• Zunanja razsvetljava
• Balistično zaščiteni sistemi in izdelki
• Odkrivanje brezpilotnih letalnikov in obramba pred njimi
• Orodje / stroji
• Državne agencije, službe, združenja, založniki

Nomenklatura razstavnega programa (v angleščini)

 Ciljne skupine obiskovalcev

Več kot 4.200 strokovnjakov s področja varovanja lokalnega in medkrajevnega prometa, letališč, nogometnih stadionov, industrije, elektrarn, policije, oboroženih sil, arhitektov in načrtovalcev gradbenih storitev se vsaki dve leti seznani z najnovejšimi dosežki na področju perimetrične zaščite, ograjnih sistemov in varovanja stavb.

 Spremljevalni strokovni program

Novi strokovni forum Perimeter Protection 2023 ponuja podjetjem in organizacijam priložnost, da obiskovalcem in drugim razstavljavcem predstavijo svoje najnovejše izdelke in storitve na področju perimetrične zaščite, ograj, varnosti stavb in brezpilotne tehnologije.

Forum organiziramo skupaj z nemškim Združenjem za varnostno tehnologijo (Verband für Sicherheitstechnik).

Podroben program bo objavljen kasneje.

Povezava na prijavnico za sodelovanje na forumu 2023.

U.T.SEC konferenca bo posebno pozornost namenila vprašanjem kot so: Kako varnostni organi trenutno uporabljajo brezpilotne letalnike? Katere so največje grožnje? Katere posebne težave se pojavljajo na področju varovanja na prostem? U.T.SEC konferenca zagotavlja platformo za poglobljen strokovni dialog s predstavniki uradnih agencij, z mednarodnimi strokovnjaki za varnost, s politiki in s strokovnjaki iz raziskovalnih dejavnosti.

Podroben program bo objavljen kasneje.

 Drugi sejmi Nürnberškega sejma za varnost in zaščito

It-sa, Nürnberg, Nemčija
Enforce Tac, Nürnberg, Nemčija
FeuerTrutz, Nürnberg, Nemčija
It-sa India, Mumbaj, Indija
FSIE, Mumbaj, Indija


Nazaj na seznam sejmov.
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje števila obiskovalcev. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni.