GaLaBau

Nürnberg, 21. - 23. 05. 2019

     Povezave
MT-CONNECT 2017 - analiza sejma
katalog razstavljavcev
razlogi za obisk
tloris sejmišča
cene vstopnic

Mednarodni strokovni sejem za proizvodnjo medicinske opreme in izdelkov ter raziskave na področju medicinske opreme in kongres





Datum:
21.05.-23.05.2019
Kraj:
Nürnberg
Leto ustanovitve: 2017
Spletna stran:
http://www.mt-connect.de/

Statistika MT-CONNECT 2017:

- število obiskovalcev: 1.900 iz 25 držav
- število razstavljavcev: 189 iz 11 držav
- bruto razstavna površina: 6.400 m²
- neto razstavna površina: 1.799 m²


Proizvajalci medicinske tehnike se srečujejo z vse večjimi zahtevami, pa tudi z vse več možnostmi in priložnostmi. Digitalizacija in napredek na področju elektronike sta namreč povzročila revolucijo tudi pri proizvodnji medicinske opreme in izdelkov, zaradi tega pa je vse več potreb po povezovanju proizvajalcev delov, komponent in sistemov s proizvajalci medicinske tehnike.

Prav zato je MT-CONNECT odlično stičišče za proizvajalce na področju medicinske tehnologije, elektronike in informacijske tehnologije, optoelektronike in minimalno invazivne tehnologije, diagnostike, vodenja kakovosti in predpisov.

Premierni sejem MT-CONNECT 2017 je doživel popoln uspeh. Junija letos je sejem prvič odprl svoja vrata. Nastal je kot odgovor na zahteve trga iz dosedanjega kongresa »Medizin Innovativ – MedTech Summit«, ki poteka od leta 2008.

Na sejmu se je predstavilo 189 razstavljavcev (od tega 24 odstotkov tujih) iz enajstih držav, sejem pa si je ogledalo približno 1.900 obiskovalcev iz 25 držav. Največ obiskovalcev je na sejem prišlo iz Avstrije, Švice, Nizozemske, Japonske in Brazilije.

Sejem je bil prvič na sporedu junija, naslednji pa bo aprila 2018. Zakaj? Mnogim razstavljavcem in obiskovalcem junijski termin ni najbolj ustrezal zaradi podobnega dogodka drugje. Zato je organizator skupaj z razstavljavci in obiskovalci poiskal boljši termin za prihodnji sejem, ki bo v aprilu 2018.

MT-CONNECT ponuja dobaviteljem učinkovito platformo za predstavitev svoje ponudbe in razvojnega potenciala proizvajalcem medicinskih izdelkov, omogoča pa jim tudi povezovanje z drugimi dobavitelji ter raziskovalnimi in akademskimi ustanovami. Sejem namreč dopolnjuje še bogat spremljevalni program (kongres, forum razstavljavcev in drugo).

Kako pomembna je ta dejavnost, zgovorno potrjuje podatek, da so v letu 2015 samo na Bavarskem proizvajalci medicinske opreme in njihovi dobavitelji ustvarili 15 milijard evrov prihodkov.
.

 Razstavni program 2018


• elektronika
• IT in programska oprema
• materiali in površine
• strojegradnja in proizvodni procesi
• proizvodnja medicinskih naprav, izdelkov in potrebščin
• obdelava kovin
• obdelava umetnih snovi in keramika
• storitve

Podrobneje (v angleščini)
Katalog razstavljavcev in izdelkov

 Spremljevalni program 2017

 
MedTech Summit
Kongres obsega približno 50 predavanj, ki potekajo v več paralelnih blokih. Osrednje teme kongresa so medicinska tehnika in diagnostika, digitalni trendi in e-zdravje, inovativni trgi in strateška partnerstva, najnovejše s področja predpisov. Podrobnejši program najdete na www.medtech-summit.com.

Mreženje (Partnering)
V sklopu kongresa MedTech Summit poteka tudi mreženje med udeleženci kongresa, razstavljavci in obiskovalci. Pri registraciji vnesite svoje podatke o tem, katere informacije, storitve ali izdelke iščete.

Exhibition Forum
Forum ponuja informacije o temah kot so financiranje, inovacije in IP
management, certificiranje in podobno.

Sreda, 21. junij 2017
10:30 Exhibitor Pitch Session
11:30 Innovation Market Place Pitch Session
12:30 Exhibitor Pitch Session
13:30 MedTech Supply Chain
14:30 Connectivity in medical technology
15:30 Conveyor initiative
16:30 Int. Startups Pitch Session

Četrtek, 22. junij 2017
10:30 Exhibitor Pitch Session
11:30 EIT Health Germany – Acceleration of start-ups and SMEs
13:00 MedTech Dialog Bavaria
15:30 Medical Valley Award
16:30 Start-ups Pitch Session

Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje števila obiskovalcev. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni.