.

Nürnberg, 06.-09.03.2020

 
     Povezave
IWA OutdoorClassics 2018 - analiza sejma
katalog razstavljavcev, iskalnik izdelkov
strokovni obiskovalci - kriteriji, dokazila
prospekt za razstavljavce 2017
prospekt za obiskovalce 2019
 


Mednarodni strokovni sejem lovskega, športnega in zbirateljskega orožja, oblačil, obutve, opreme in dodatkov za dejavnosti v naravi ter izdelkov za varovanje in zaščito ljudi

 
Datum:
06.03.-09.03.2020
Kraj:
Nürnberg
Turnus: vsako leto
Leto ustanovitve: 1974
Spletna stran: www.iwa.info

Statistika 2018 (2017, 2016):
- število obiskovalcev: 46.562 iz 119 držav (49.253 iz 119 držav, 45.530 iz 114 držav)
- število razstavljavcev: 1.562 iz 57 držav (1.504 iz 56 držav, 1.455 iz 56 držav)
- bruto razstavna površina: 104.400 m² (102.000 m², 94.800 m²)
- število slovenskih razstavljavcev: 5 (5, 4)

IWA OutdoorClassics je poslovno stičišče vseh, ki se profesionalno ukvarjajo z orožjem, opremo in pripomočki ter oblačili za dejavnosti na prostem, pa tudi z opremo za osebno varnost in t.i. "Law enforcement". Lažji materiali, enostavno vzdrževanje ter več udobja in zaščite so stalne osrednje teme sejma. In nenazadnje je sejem IWA hkrati tudi največja razstava nožev na svetu.

Prvi sejem IWA je bil organiziran leta 1974, ko je nastopilo nekaj manj kot sto razstavljavcev, do danes pa se je razvil v največji tovrstni mednarodni strokovni sejem na svetu. Letošnji jubilejni  45. IWA OutdoorClassics bo spet rekorden in bo potekal v znamenju izjemne rasti panoge, saj se bo predstavilo kar 1.569 razstavljavcev iz približno 60 držav, pričakujejo pa okrog 50 tisoč obiskovalcev z vsega sveta.

Sejem je odličen vir idej in navdihov, kako v trgovine pritegniti nove ciljne skupine kupcev. Čeprav proizvajalci svojo ponudbo in novosti temeljito predstavljajo tako na spletu kot v strokovnem tisku, pa nič ne more nadomestiti osebnega stika z njimi, predvsem pa možnosti, da njihove izdelke preizkusite ter na enem mestu pregledate in primerjate ponudbo z vsega sveta.

Več o sejmu IWA OutdoorClassics najdete na tej strani po kratki predstavitvi še dveh pomembnih sorodnih sejemskih prireditev, ki na nürnberškem sejmišču potekata dva dni prej (7.-8.3.2018):Enforce Tac, mednarodna strokovna konferenca in sejem opreme za policijo, vojsko, pravosodne organe in podjetja za taktično usposabljanje. Sejem predstavlja izdelke in storitve na področju varnostnih tehnologij ter opreme in smo ga razvili posebej za potrebe uradnih služb in agencij (policija, vojska, pravosodje, carina in finančna uprava, mejne enote, podjetja za taktično usposabljanje). Prvič je bil organiziran leta 2012, letos se bo predstavilo 255 razstavljavcev (2017: 214).
Obiskovalci, ki so upravičeni do obiska tega sejma, lahko s stalno vstopnico obiščejo tudi sejma IWA OtudoorClassics in U.T.SEC (obratno ni možno).V letu 2017 se je sejmoma IWA OutdoorClassics in Enforce Tac pridružil še en z akutalno temo brezpilotnih sistemov: U.T.SEC Unmanned Technologies & Security, mednarodna strokovna konferenca in sejem varnosti in zaščite z daljinsko vodenimi sistemi in obrambe pred njimi. Letos se bo predstavilo 22 razstavljavcev. Ogleda vredna lanska noviteta - aktualno, zelo zanimivo in izredno dobro sprejeto med obiskovalci.

Za določen del razstavljavcev in obiskovalcev je takšna razporeditev sejmov idealna kombinacija, ki prinaša vrsto sinergij: obiskovalcem ponuja celovito seznanjanje s ponudbo na več komplementarnih področjih, razstavljavci pa se srečajo z obiskovalci iz več ključnih ciljnih skupin.

Pomembno: sejem IWA OutdoorClassics je namenjen izključno strokovnim obiskovalcem (Pogoji za obisk sejma). Sejem Enforce Tac je prav tako namenjen samo strokovni javnosti (policija, vojska, finančna uprava, sodstvo, redarstva in obveščevalno-varnostne službe ter proizvajalci, trgovci in uvozniki izdelkov iz razstavnega programa, ki so dobavitelji navedenih inštitucij. Sejem U.T.SEC je namenjen strokovni javnosti s področja varnosti in zaščite.

 IWA OutdoorClassics 2017 v znamenju rekordov

Sejem IWA OutdoorClassics je v zadnjih letih zaznamovan z izredno rastjo panoge v svetu, zato ruši in presega vse svoje stare rekorde: v letu 2016 se je predstavilo 1.455 razstavljavcev, od tega 78 odstotkov iz tujine (iz 56 držav). Prav tako je bil rekorden obisk: 45 tisoč obiskovalcev (devet odstotkov več kot leto poprej), od tega 59 odstotkov iz tujine (iz 114 držav).


Rezultati v letu 2017 pa so bili še boljši:
• 1.504 razstavljavcev iz 56 držav (delež tujih razstavljavcev: 79 odstotkov) in
• 49.253 obiskovalcev iz 119 držav (delež tujih obiskovalcev: 59 odstotkov).


 Slovenski razstavljavci na sejmih IWA OutdoorClassics 2018 in Enforce Tac 2018

IWA 2018 - razstavljavci iz Slovenije: Alpina, Arex, COS, Faciga, UNI & FORMA in Veriga K.F.
Enforce Tac 2018 - razstavljavec iz Slovenije: UNI & FORMA

 Razstavni program 2018

Razstavni program je razdeljen v tri glavne sklope:
  • Target Sports: lovsko, športno in zbirateljsko orožje, strelivo ter oprema in pripomočki za polnjenje orožja, ponovno polnjenje streliva, loki in samostreli, optika in elektronika, izdelki in oprema za dejavnosti na prostem.
  • Nature Activities: oblačila in obutev ter drugi izdelki za dejavnosti na prostem, nahrbtniki, daljnogledi, optika in elektronika, noži ter drugi dodatki in oprema za lov, dodatki za športno strelstvo in lokostrelstvo, darila, ribiška oprema.
  • Protecting People: strelno orožje, strelivo, optoelektronika, noži, zaščitna in druga oblačila ter drugi izdelki in oprema za vojsko, policijo, pravosodne organe in podjetja za varovanje, izobraževanje in taktični treningi, drugi izdelki (obrambni razpršilci, sefi za orožje in podobno).
Ciljne skupine obiskovalcev: sejem IWA OutdoorClassics je namenjen izključno strokovnim obiskovalcem in poslovni javnosti. Vstop je dovoljen le polnoletnim osebam.
Vstop je prepovedan: splošni javnosti ter vsem ljubiteljem orožja, ki se s tem ne ukvarjajo profesionalno.

 Strokovni spremljevalni program

Podrobnejšo vsebino spremljevalnega programa boste našli v zavihku "highlights" na spletni strani sejma.
  • New Product center: trendi in inovacije - predstavitev novosti na enem mestu (pri vhodu Mitte).
  • Demonstration Area: predstavitev najnovejšega razvoja samozaščite na osebni in profesionalni ravni – v živo.
  • IWA Forum: vrsta zanimivih strokovnih predavanj. Simultano prevajanje bo zagotovljeno za izbrana predavanja. V programu boste poleg vsebine našli tudi podatek o jeziku predavanja in morebitnem simultanem prevajanju.
  • Archery Shooting Range: lokostrelski poligon, kjer lahko preizkusite izdelke - in svoje lokostrelske spretnosti.
  • Gunmaker Market: puškarstvo nekoč in danes, odlično mesto za vse, ki jih zanima umetnost tradicionalnega puškarstva. Prisotne bodo tudi šole, ki se ukvarjajo z izobraževanjem puškarjev.
 Roki za prijave in cene za razstavljanje na sejmu IWA OutdoorClassic v letu 2018

Rok za prijave je 30.6.2017.

Cene neopremljenega razstavnega prostora za leto 2018: Najnižja vrednost najema razstavnega prostora je 2.220,00 €. Pri vsakem tipu stojnice v oklepaju navajamo najmanjšo površino za ta znesek. Če je prostor manjši, se kljub temu zaračuna navedeni znesek.

Vrsta stojnice, cena neopremljenega razstavnega prostora (€/m²) in najmanjša površina (m²):
- vrstna 177,00 €/m² (12,54 m²)
- kotna 193,00 €/m² (11,50 m²)
- čelna 201,00 €/m² (11,04 m²)
- otok 213,00 €/m² (10,42 m²)

+ obvezni medijski paket 679,00 €
+ okoljevarstvena taksa: 1,50 €/m²
+ pristojbina AUMA: 0,60 €/m²

Prijavnina za sorazstavljavce: 739,00 €.

 Fotografije sejmov IWA OutdoorClassics in Enforce Tac

Fotografije so razvrščene po tematskih sklopih. Namenjene so predvsem prikazu vsebine posameznih sklopov in sejemskega dogajanja. Pri objavi je obvezna navedba lastnika pravic, ki je NürnbergMesse GmbH. 

Fotogalerije, video, analize in drugo gradivo -  IWA OutdoorClassics
Fotogalerije, video, analize in drugo gradivo -  Enforce Tac

Nazaj na seznam sejmov.
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje števila obiskovalcev. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni.