.

Nürnberg, 03.03.-06.03.2022

 
     Povezave
IWA OutdoorClassics 2019 - analiza sejma
katalog razstavljavcev in izdelkov
strokovni obiskovalci - kriteriji, dokazila
prospekt za razstavljavce 2022
prospekt za obiskovalce 2020
 


Mednarodni strokovni sejem lovskega, športnega in zbirateljskega orožja, oblačil, obutve, opreme in dodatkov za dejavnosti v naravi ter izdelkov za varovanje in zaščito ljudi

 
Datum:
03.03.-06.03.2022
Kraj:
Nürnberg
Turnus: vsako leto
Leto ustanovitve: 1974
Spletna stran: www.iwa.info

Statistika 2019 (2018):
- število obiskovalcev: 45.476 iz 122 držav (46.562 iz 119 držav)
- število razstavljavcev: 1.619 iz 56 držav (1.562 iz 57 držav)
- bruto razstavna površina: 104.300 m² (104.400 m²)
- število slovenskih razstavljavcev: 9 (5)

IWA OutdoorClassics je poslovno stičišče vseh, ki se profesionalno ukvarjajo z orožjem, opremo in pripomočki ter oblačili za dejavnosti na prostem, pa tudi z opremo za osebno varnost in t.i. "Law enforcement". Lažji materiali, enostavno vzdrževanje ter več udobja in zaščite so stalne osrednje teme sejma. In nenazadnje je sejem IWA hkrati tudi največja razstava nožev na svetu.

Prvi sejem IWA je bil organiziran leta 1974, ko je nastopilo nekaj manj kot sto razstavljavcev, do danes pa se je razvil v največji tovrstni mednarodni strokovni sejem na svetu. Na IWA OutdoorClassics 2019 se je predstavilo rekordno število razstavljavcev, 1.619 iz 56 držav, od tega devet iz Slovenije, ogledalo pa si ga je 45.476 obiskovalcev iz 122 držav.

Sejem ponuja najboljši pregled novosti z vsega sveta in je odličen kažipot po svetovnem trgu. Hkrati je odličen vir idej in navdihov, kako v trgovine pritegniti nove ciljne skupine kupcev.

 Razstavjanje na sejmu IWA OutdoorClassics 2022

Cene razstavnega prostora
Povezava na prijavnico


 Slovenski razstavljavci na sejmu IWA OutdoorClassics 2020

Na letošnjem sejmu se predstavlja 9 podjetij iz Slovenije:
Akila d.o.o., Alpina d.o.o., Arex d.o.o., Armanov d.o.o., COS d.o.o., M-Arms d.o.o.,
RTI Arms d.o.o., TINCK d.o.o. in UNI & FORMA d.o.o.


 Razstavni program 2020
program 2020

Razstavni program je razdeljen v štiri glavne sklope:
• Hunting equipment:

   - lovsko in športno orožje, noži, oblačila,
   - pribor in dodatki,
   - predelava orožja,
   - strelivo, oprema in pripomočki za polnjenje orožja, ponovno polnjenje streliva,
   - optika in optoelektronika.
• Firearms & accessories:

   - pištole in revolverji, lovsko, športno in zbirateljsko orožje,
   - airsoft in paintball orožje,
   - pribor in dodatki,
   - predelava orožja,
   - strelivo, oprema in pripomočki za polnjenje orožja, ponovno polnjenje streliva.
• Outdoor-Equipment:

   - oblačila in obutev, nahrbtniki, šotori in spalne vreče, noži.
• Security equipment for civil and official agency purposes:

   - strelno orožje, strelivo,
   - optika in optoelektronika,
   - zaščitna in druga oblačila ter drugi izdelki za vojsko, policijo, pravosodne organe in podjetja za  
     varovanje,
   - izobraževanje in taktični trening.

 Kriteriji za strokovne obiskovalce sejma IWA OutdoorClassics

Sejem IWA OutdoorClassics je namenjen izključno strokovnim obiskovalcem in zaposlenim v dejavnostih, ki so povezane z razstavnim programom. Pod posebnimi pogoji je vstop dovoljen tudi dijakom in študentom strokovnih šol in akademij, ter vodstvom lovskih in strelskih društev. (Pogoji za obisk sejma). Splošni javnosti je vstop prepovedan.

Vstopnice lahko kupite v spletni prodajalni do 28.2.2020.

Registracijo lahko izvedete na dva načina (prvi bo zagotovo hitrejši):
• prek predstavništva
– če glede na svojo dejavnost izpolnjujete kriterije, ki veljajo za strokovne obiskovalce, vam bomo poslali avtorizacijsko kodo, s katero boste lahko sami kupili stalne vstopnice v spletni prodajalni sejma,
• prek spletne strani sejma
– ob naročilu boste morali predložiti ustrezna dokazila o statusu strokovnega obiskovalca, nato boste prejeli povezavo za zaključek nakupa (postopek lahko traja več dni).

Ogled postopka:


 Strokovni spremljevalni program 2021

Zaradi epidemije Covid-19 še ni jasno, v kakšnem obsegu in na kakšen način bomo lahko pripravili spremljevalni program. O novostih vas bomo obveščali na spletnih straneh.

 Strokovni spremljevalni program 2020

Podrobnejšo vsebino spremljevalnega programa boste našli v zavihku "highlights" na spletni strani sejma.
New Product center: trendi in inovacije - predstavitev novosti na enem mestu: najnovejši izdelki in razvoj, inovacije in izboljšave izdelkov. Hitro in na zgoščen način boste lahko spoznali zanimive nove izdelke na sejmu, priloženi opisi z začetnimi informacijami pa vas bodo tudi neposredno pripeljali do razstavnega prostora izdelkov. Letos na novi lokaciji! (prehod med halama 5 in 6)
RETAIL 4.0 – The future of retail: ali imajo majhni specializirani trgovci v džungli digitalizacije sploh še možnosti za preživetje, kakšno je trenutno stanje in kaj je treba upoštevati? Posebna razstava o maloprodaji tokrat drugič: spremembe in izzivi trgovine v dobi digitalizacije, s predavanji in interaktivnimi delavnicami za vse specializirane trgovce. NOVO: Letos bodo obiskovalci lahko preizkusili digitalne aplikacijske rešitve v živo na prodajnem mestu! (prehod med halama 3A in 4A)
IWA Forum: pod motom "Dejstva, trendi in kava" vas bodo izbrani govorci v sproščenem vzdušju seznanili z novostmi na področju lova, strelstva in oborožitvene industrije. Dogodek je organiziran v sodelovanju z Združenjem nemških orožarjev in trgovcev z orožjem (VDB) ter nemškim združenjem proizvajalcev strelnega orožja in streliva (JSM). V programu boste poleg vsebine in terminov našli tudi podatek o jeziku predavanja in morebitnem simultanem prevajanju.
Archery Shooting Range: priljubljen lokostrelski poligon, kjer lahko preizkusite izdelke in svoje lokostrelske spretnosti. Filme o Robinu Hoodu boste po tej izkušnji gledali povsem drugače! In presenečeni boste, kako zelo se boste zabavali. Zelo izviren, zelo fizičen in zelo umirjen svet streljanja z lokom in puščico ter samostrelom vam bo odkril nove tarče in drugačno ciljanje, ne glede na to, kje bodo končale vaše puščice... (hala 6)
Airsoft Shooting area: prostor, kjer lahko preizkusite najnovejše orožje za airsoft in paintball.

 Fotografije sejma IWA OutdoorClassics

Fotografije so razvrščene po tematskih sklopih. Namenjene so predvsem prikazu vsebine posameznih sklopov in sejemskega dogajanja. Pri objavi je obvezna navedba lastnika pravic, ki je NürnbergMesse GmbH.

Fotogalerije, video, analize in drugo gradivo -  IWA OutdoorClassicsDva dni pred sejmom IWA OutdoorClassics na nürnberškem sejmišču potekata še dve pomembni sorodni sejemski prireditvi; Enforce Tac in U.T.SEC (od 4. do 5.3.2020):Enforce Tac
je mednarodni strokovni sejem opreme za policijo, vojsko, pravosodne organe in podjetja za taktično usposabljanje. Sejem predstavlja izdelke in storitve na področju varnostnih tehnologij ter opreme in smo ga razvili posebej za potrebe uradnih služb in agencij (policija, vojska, pravosodje, carina in finančna uprava, mejne enote, podjetja za taktično usposabljanje). Na zadnjem sejmu so se predstavili 304 razstavljavci.

Obiskovalci, ki so upravičeni do obiska tega sejma, lahko s stalno vstopnico obiščejo tudi sejma IWA OutdoorClassics in U.T.SEC (obratno ni možno).

 Kriteriji za strokovne obiskovalce sejma Enforce Tac
 
Sejem Enforce Tac je namenjen samo strokovni javnosti (policija, vojska, finančna uprava, sodstvo, redarstva in obveščevalno-varnostne službe ter proizvajalci, trgovci in uvozniki izdelkov iz razstavnega programa, ki so dobavitelji navedenih inštitucij. Splošni javnosti je vstop prepovedan.

 Slovenski razstavljavec na sejmu Enforce Tac 2020

UNI & FORMA d.o.o.

 Fotografije sejma Enforce Tac

Fotografije so razvrščene po tematskih sklopih. Namenjene so predvsem prikazu vsebine posameznih sklopov in sejemskega dogajanja. Pri objavi je obvezna navedba lastnika pravic, ki je NürnbergMesse GmbH.

Fotogalerije, video, analize in drugo gradivo -  Enforce Tac


 Razstavjanje na sejmu Enforce Tac 2020

Cene razstavnega prostora
Povezava na prijavnico

Nazaj na seznam sejmov
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje števila obiskovalcev. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni.