GaLaBau

Nürnberg, 11.09. - 14.09.2024

     Povezave
GaLaBau 2018 - analiza sejma
katalog razstavljavcev 2018
prospekt za razstavljavce 2022
razlogi za obisk
razlogi za razstavljanje
tloris sejmišča
spletna galerija
prijavnica za razstavljavce 2020
cene vstopnic

Mednarodni strokovni sejem za načrtovanje, gradnjo in vzdrževanje urbane krajine, zelenih površin, odprtega prostora ter igrišč in drugih športnih površin


Datum:
11.09. - 14.09.2024
Kraj:
Nürnberg
Turnus: bienalni, ob parnih letih
Leto ustanovitve: 1974
Spletna stran: www.galabau-messe.com

Statistika 2018 (2016):

• število obiskovalcev: 72.005 iz 75 držav (64.138 iz 72 držav)
• število razstavljavcev: 1.253 iz 37 držav (1.320 iz 37 držav)
• neto razstavna površina: 69.475 m² (66.189 m²)
• bruto razstavna površina: 126.800 m² (121.500 m²)
• število slovenskih razstavljavcev: 2 (1)

Povpraševanje po izdelkih in storitvah za načrtovanje, gradnjo in vzdrževanje zelenih površin nenehno narašča, saj se vse več ljudi zaveda pomena kakovosti življenja. Zaradi tega beleži dejavnost dobre poslovne rezultate v zadnjih letih, analitiki pa ji napovedujejo nadaljnjo rast. Tržne razmere pa odsevajo tudi v rasti sejma GaLaBau.


GaLaBau je najpomembnejši evropski strokovni sejem za hortikulturo, načrtovanje, gradnjo in vzdrževanje urbane krajine, zelenih površin, odprtega prostora ter igrišč in drugih športnih površin.

Leta 2014 se je na sejmu predstavilo rekordno število razstavljavcev, 1.320 iz 36 držav, na zadnjem pa prav toliko, vendar iz 37 držav. Delež tujih razstavljavcev se tako iz leta v leto zvišuje: leta 2014 se je predstavilo 20 odstotkov več tujih razstavljavcev v primerjavi z letom 2012, leta 2016 pa skoraj 10 odstotkov več kot leta 2014. Med vsemi razstavljavci jih je tako zdaj četrtina.

Zasnova sejma GaLaBau je prefinjena, preizkušena in prepričljiva. Že uveljavljeni dogodki so jasno usmerjeni, spremljajoče dejavnosti pa zagotavljajo raznolikost informacij o inovacijah, izdelkih, trendih, storitvah in možnih rešitvah. Posebni razstavi, kot sta Garden of Dreams ali Tree Care LIVE prikazujeta raznolikost zelene industrije.

 Razstavni program


Gradbeni stroji in oprema
Težka gradbena mehanizacija, lahka gradbena mehanizacija, stroji in oprema za sajenje ter zalivanje, merilni instrumenti, ostala oprema.

Stroji in oprema za vzdrževanje
Vzdrževanje zelenih površin, vzdrževanje lesenih površin, vzdrževanje poti in trgov, vzdrževanje športnih površin, gojenje in zaščita rastlin.

Transport
Transportna sredstva za prevoz oseb in tovora, prikolice, nakladači, tovornjaki z žerjavom, demperji, viličarji.

Rastline, sadike
Koprene, folije, trajnice, vrtne rastline, čebulnice, gomoljnice.

Materiali in komponente za gradnjo in vzdrževanje
Namakanje, izsuševanje in zračenje prsti, naravni in umetni kamen, les, tehnični tekstil, zaščita dreves.

Urbano pohištvo in dizajn
Oprema za vrtove, parke, dvorišča, parkirišča in stanovanjska naselja, prometna signalizacija in ovire ter protihrupna zaščita, zunanja razsvetljava in ogrevanje, vodnjaki in fontane, vrtno pohištvo, kuhinje in kamini, dekorativni elementi.

Igrišča, rekreacijske in športne površine
Oprema za igrišča, prostore za prosti čas, športne površine, dizajn, načrtovanje, svetovanje, montaža, vzdrževanje.

Gradnja, vzdrževanje in upravljanje igrišč za golf
Gradbeni stroji in oprema, vzdrževalna oprema, materiali, komponente in rastline, upravljanje, podpora, oprema za golf igrišča.

Specializirani programi
Ozelenjevanje stavb, presajanje in zdravljenje dreves, regeneracija in zračenje prsti ter melioracija, urejanje voda in obvodnega prostora ter protipoplavna zaščita.

Predelava in shranjevanje odpadkov, zaščita okolja

Gradbišča in deponije
Prikolice, zabojniki, shranjevanje, toalete, orodje, varnost pri delu, oblačila.

Strokovna združenja in organizacije, izobraževanje, usposabljanje in svetovanje


 Spremljevalni strokovni program 2018


Najnovejše informacije o spremljevalnem programu najdete tukaj.

GaLaBau Landscape Talks 2018
Predavanja in strokovne razprave za krajinske arhitekte in predstavnike lokalnih oblasti.
Teme: zelena infrastruktura, zelenje kot urbanistični element in zelene strehe za mesto prihodnosti. Predavanja so brezplačna.

Posebna razstava GARDEN OF DREAMS
Razstava je vizualni vrhunec spremljevalnega programa in izhodiščna točka za strokovnjake na tem področju. Razdeljena je na tri področja: Urban, Private in Rural.
Predstavljen bo širok spekter dela krajinskih arhitektov, od načrtovanja in oblikovanja do urejanja okolice in javnih zelenih površin ter zasebnih vrtov, razstava pa odraža različne trende v vrtnarstvu in urejanju krajine.

Tree Care LIVE
Kratka (nekajminutna) predavanja o negi dreves in demonstracija plezalnih veščin v živo.

Meeting Point Golf
Vse za načrtovalce, vzdrževalce in vodje igrišč za golf.

PRACTICAL FORUM (program bo objavljen naknadno)
Dizajn, znanje in veščine z roko v roki. Priznani krajinski arhitekti in drugi strokovnjaki na zgoščen način predstavijo vrsto idej in primerov dobrih praks, razstavljavci pa možnosti uporabe njihovih izdelkov pri načrtovanju.

GaLaBau Experts-Forum
V okviru foruma bodo potekale 15-minutne predstavitve (delno v angleščini) o urejanju zasebnih vrtov, zelenih javnih površin, pravil in predpisov…

Posebna razstava Seminar Playground: s poudarkom na temah: »From practice to practice« in »playground safety«. Strokovna predavanja o pomembnosti športne vzgoje in gibanja za otroke, načrtovanju primernih igrišč in opreme, pravni in odškodninski odgovornosti proizvajalcev opreme in upravljavcev igrišč.

Prostori za demonstracijo
Demonstracije izkopov in drugih pripravljalnih zemeljskih del – stroji in oprema v akciji! Zelo priljubljeno med obiskovalci, prizorišče je zlahka dostopno peš ali s sejemskimi avtobusi (za halo 12 na severni strani).

Tekmovanje LANDSCAPE GARDENER CUP
Državno tekmovanje mladih vrtnarjev.

GaLaBau CAMP
Forum mladih krajinskih oblikovalcev in zaposlenih v novoustanovljenih podjetjih o kariernih priložnostih in pričakovanjih v krajinski arhitekturi.

Posebna razstava THE FUTURE OF OUTDOOR PLAY
Posebna razstava nemškega združenja za opremo igrišč in gradnjo objektov za aktivno preživljanje prostega časa (German Association for Playground Equipment and Leisure Facilities – BSFH) in njegovih članov »Prihodnost igre na prostem – od šolskih igrišč do parkov«.
Vadba in igra na otroke vplivata pozitivno saj vključujeta tudi čustva. Naučijo se odločati in se soočati s posledicami svojih odločitev. Vadba ima tako enega odločilnih vplivov na otrokov splošen razvoj in vitalnost, zdravje in duševni razvoj. Pomembno prispeva tudi k okoljski zavesti otrok in mladostnikov.

 Sejmi GaLaBau po svetu


Greenery & Landscaping China, Šanghaj, Kitajska

 Aplikacija za pametni telefon


Na voljo je aplikacija: The GaLaBau app, ki bo podprta na operacijskih sistemih iOS 8 in novejših ter Android 4.0.3 in novejših. Uporabniki lahko pričakujejo praktične vsebine za načrtovanje svojega obiska, interaktivni načrt sejmišča, informacije o morebitnih spremembah in celo pomoč pri iskanju parkiranega avtomobila s pomočjo GPS.

Nazaj na seznam sejmov.
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje števila obiskovalcev. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni.