Nürnberg, 24.10.-25.10.2023

    Povezave
program simpozija
tloris kongresnega centra
spletna galerija
cene vstopnic

Evropski simpozij in razstava o trgu, tehnologiji in trendih toplotnih črpalk

Datum:
24.10.-25.10.2023
Kraj:
Nürnberg
Turnus:
na vsaki dve leti - simpozij poteka ob neparnih letih, na parna leta pa je organiziran kot del spremljevalnega programa mednarodnega strokovnega sejma Chillventa
Spletna stran: www.hp-summit.de

NÜRNBERŠKI SEJEM – VODILNI NA PODROČJU TOPLOTNIH ČRPALK

Na področju organizacije strokovnih sejmov in kongresov za toplotne črpalke je Nürnberški sejem vodilno sejemsko podjetje na svetu. Glavni dogodek je bienalni mednarodni strokovni sejem za hlajenje, prezračevanje, klimatske naprave in toplotne črpalke Chillventa, ki poteka septembra ob parnih letih. Sejem spremlja tudi strokovni kongres. Ob neparnih letih pa je oktobra na sporedu kongres, ki je osredotočen samo na temo toplotnih črpalk. Izven Nemčije organizira Nürnberški sejem za to industrijo še sejma Acrex India in evropski paviljon European Pavilion powered by Chillventa v okviru sejma China Refrigeration Expo v Pekingu.

EUROPEAN HEAT PUMP SUMMIT 2017

Strokovnjaki s področja toplotnih črpalk z vsega sveta se bodo zbrali na evropskem vrhunskem srečanju – European Heat Pump Summit (EHPS). Z dvodnevnim kongresom nudi Nürnberg tej dejavnosti edinstveno evropsko platformo za izmenjavo informacij in izkušenj.

European Heat Pump Summit se odvija v okviru blagovne znamke Chillventa ob neparnih letih, na parna leta pa je organiziran kot del spremljevalnega programa mednarodnega strokovnega sejma Chillventa.

S svojo raznovrstnostjo ustvarja EHPS most med sedanjostjo in prihodnostjo toplotnih črpalk z naslednjimi temami:
• razvoj trga
• raziskave in razvoj
• razvoj izdelkov in komponent
• uporaba toplotnih črpalk

Nastopajoči so mednarodno priznani strokovnjaki, ki prihajajo iz raziskovalnih in razvojnih inštitutov, univerz, testnih centrov in laboratorijev, agencij in združenj za energijo, kot tudi proizvajalci. Na kongresu so prisotni tehniki, raziskovalci, oblikovalci, razvijalci izdelkov, odločevalci ter inženirji za razvoj in uporabo izdelkov na širokem področju proizvodnje toplotnih črpalk. Njihov cilj je deliti svoje znanje o razvoju trga, tehnologiji in uporabnih rešitvah na področju toplotnih črpalk. EHPS je torej dobro organizirano zbirališče strokovnjakov za izmenjavo znanj in izkušenj, proizvajalci pa bodo lahko pridobili koristne informacije neposredno od uporabnikov.

Letošnji poudarek je na spodbujanju strokovnega dialoga in izmenjavi znanj o aktualnih dogajanjih, rezultatih raziskav in možnostih za zmanjšanje porabe energije z rabo obnovljivih virov.

Simpozij dopolnjuje tudi razstava Foyer-Expo v preddverju kongresnih dvoran (v kongresnem centru NCC Mitte), kjer bodo razstavljavci predstavili najnovejše izdelke in inovacije.

Kotizacija 2017


Kotizacija za simpozij znaša 510 €, za prijave do 15.9.2017 pa 460 €. (registracija)

 Teme simpozija 2017


• Globalna raba toplotnih črpalk: industrijski in komercialni namen
• Razvoj trga: globalno in nacionalno, pomen za trajnostno prihodnost, predpisi in zakonodaja
• Raziskave in razvoj: industrijske toplotne črpalke, pametna omrežja, hibridni sistemi, topla sanitarna voda za domačo rabo, daljinsko ogrevanje, ničenergijske stavbe, več-družinske stavbe, akustika
• Razvoj proizvodov in komponent: hladilna sredstva, kompresorji, izmenjevalniki toplote, ventilatorji, črpalke, upravljalniki
 

 Simpozij 2017


Simpozij bo udeležencem postregel s praktičnimi znanji in izčrpnimi informacijami o razvoju komponent, kombinaciji toplotnih črpalk s solarnimi sistemi (tudi kot nepogrešljivega sestavnega dela pametnih električnih omrežij prihodnosti in nZEB – ničenergijskih stavb), plinskih toplotnih črpalkah, preizkuševalnih in merilnih napravah za toplotne črpalke ter certifikatih za toplotne črpalke. Širok program bo zajel tudi hibridno rabo toplotnih črpalk za ogrevanje in hlajenje hkrati ter kombinacije toplotnih črpalk s plinskimi grelniki.


 Foyer Expo 2017


Spremljajoča razstava Foyer-Expo bo potekala v preddverju kongresnih dvoran (v kongresnem centru NCC Mitte), kjer bodo razstavljavci predstavili najnovejše izdelke in inovacije. Predstavile se bodo tudi razne organizacije, združenja in društva. Poleg predstavitve novosti in ponudbe razstavljavcev ponuja razstava odlične priložnosti za navezovanje stikov s proizvajalci, raziskovalci in strokovnjaki iz industrije in znanosti, energijskimi svetovalci, načrtovalci in upravitelji javnih, poslovnih in industrijskih objektov.

Tako kongres kot sejem sta prostor za živahen dialog o ključnih vprašanjih prihodnosti toplotnih črpalk, in to v skladu z motom »from experts for experts«.

Nazaj na seznam sejmov.

Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje števila obiskovalcev. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni.