Nürnberg, 18. - 19.05. 2021

 
     Povezave
AEE 2017 - analiza sejma
prospekt za razstavljavce 2019
katalog razstavljavcev 2019
strokovni spremljevalni program 2019

Mednarodni strokovni sejem strojev, orodij, materialov, polizdelkov, komponent in storitev za celotno verigo proizvodnje karoserij (od tovarne do karoserije)


Datum:
18.05. - 19.05.2021
Kraj:
Nürnberg
Turnus: vsaki dve leti
Leto ustanovitve: 2013
Spletna stran: www.AEE.de

Statistika 2017 (2015):
- število obiskovalcev: 1.202 iz 29 držav (1.022 iz 24 držav)
- število razstavljavcev: 97 iz 7 držav (69 iz 12 držav)
- bruto razstavna površina: 4.000 m² (3.300 m²)


Elektrifikacija ter zmanjšanje izpustov CO2 in mase vozila so ključni izzivi pri proizvodnji avtomobilskih karoserij. Odgovore nanje bo ponudil AUTOMOTIVE ENGINEERING EXPO, edini sejem v Evropi, ki je namenjen izključno proizvodnji avtomobilskih karoserij. Te so se v zadnjih letih občutno spremenile. Ne gre več samo za spajanje pločevine ali jekla, danes govorimo o kombinaciji različnih materialov, na primer jeklo visoke trdnosti, aluminij, plastika, karbon, magnezij, liti materiali, itd.

 

Skupaj s kongresom AUTOMOTIVE ENGINEERING CONGRESS je to najpomembnejše poslovno stičišče strokovnjakov za razvoj, izdelavo, lakiranje ter sestavljanje in končno obdelavo karoserij. Na kongresu sodelujejo tudi avtomobilski proizvajalci: Toyota Europe, BMW, Adam Opel, Daimler, Fiat Chrysler Automobiles, Volkswagen, Audi, Jaguar Land Rover.

Na zadnjem sejmu 2015 se je predstavilo 69 razstavljavcev iz 12 držav, obiskalo pa ga je 1.022 obiskovalcev iz 24 držav. Kongresa se je udeležilo 476 obiskovalcev, od tega 29 odstotkov iz avtomobilskih podjetij, 65 odstotkov iz dobaviteljskih podjetij in 6 odstotkov iz različnih organizacij in državnih inštitucij.


 Razlogi za razstavljanje na sejmu AUTOMOTIVE ENGINEERING EXPO 2017


Iz industrije za industrijo
Sejem je bil zasnovan v sodelovanju z vodstvi in inženirji vodilnih avtomobilskih proizvajalcev in njihovih dobaviteljev.

Osredotočenost na načrtovanje in proizvodnjo karoserij
Noben drug sejem na svetu ne ponuja tako jasne osredotočenosti na enega ključnih procesov v proizvodnji avtomobilov.

Navdih za avto prihodnosti
Sejem navdihuje s predstavitvijo prebojnih inovacij in trendov. Še več: povezuje različne discipline in predstavlja kombinacije izdelkov ter procesne tehnologije, ki upoštevajo zahteve v prihodnosti. Razstavljavcem je na voljo brezplačna 15-minutna predstavitev izdelkov na spremljajočem kongresu AUTOMOTIVE ENGINEERING CONGRESS.

Lokacija
Nürnberg leži v južni Nemčiji, vodilni proizvodni in razvojni regiji avtomobilske industrije. Bližina avtocestnega in železniškega omrežja ter letališča zagotavlja dobro dostopnost.

Za uspešno poslovanje
Sejem poteka v sodelovanju z mrežo Automotive Circle*, vodilno platformo za povezovanje avtomobilskih proizvajalcev in njihovih dobaviteljev. V sodelovanju z več kot dvajsetimi vodilnimi blagovnimi znamkami z vsega sveta, zagotavlja Automotive Circle odlične možnosti za navezovanje poslovnih stikov in izmenjavo izkušenj. Razstavljavci bodo tu srečali najpomembnejše odločevalce v tej panogi.
*Automotive Circle je neodvisna mreža za izmenjavo izkušenj in podporo v procesu barvanja in končne montaže karoserij.


 Razstavni program 2017


Razstavni program obsega vse, kar je potrebno za izdelavo avtomobilske karoserije od prvih skic in osnutkov do končnega izdelka:
- komponente za proizvodnjo karoserij
- stroji, oprema in orodja za proizvodnjo karoserij
- strojna in programska oprema za načrtovanje, razvoj in digitalizacijo
- materiali in polizdelki
- tehnologija oblikovanja
- tehnologija za površinsko obdelavo
- tehnologija spajanja
- zagotavljanje kakovosti, merilna in preizkuševalna oprema
- inženiring


 Spremljevalni program 2017

FOCUS TOPIC 2017
Pravi materiali in primerni postopki v celotni verigi proizvodnje karoserij.

Kongres AEC – AUTOMOTIVE ENGINEERING CONGRESS
Kongres bo potekal od 30. do 31. maja 2017 v modernem kongresnem centru NCC West, na sejmišču.

Prostor za predstavitve PRESENTATION ARENA
Brezplačne predstavitve na posebnem prostoru Presentation arena. Razstavljavci bodo imeli na voljo 15-minutne predstavitve svojih tehničnih inovacij, izdelkov in storitev.

Predstavitev novosti INNOVATION STARS
Predstavitev najboljših izdelkov in storitev vzdolž Aleje inovacij.

Konferenca EuroCarBody – Showcase
Učite se od najboljših – predstavitev karoserij najnovejših modelov.


Nazaj na seznam sejmov.

Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje števila obiskovalcev. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni.