Prijavni proces pri Frankfurtskem sejmu (Intention to Exhibit)


Prijava ni več obvezujoča

Frankfurtski sejem (organizator) je prijavne postopke spremenil z operativnega in pravnega vidika. Včasih je bila prijava za razstavljavca obvezujoča, po novem pa obveznosti in pravice za obe strani nastopijo precej pozneje. Za razstavljavce je to dobro, saj jim odločitev ni več treba sprejemati pod pritiskom.

Prijavni postopek po korakih
 1. Namera o razstavljanju (Intention to Exhibit)
  Podjetje izrazi namero o razstavljanju v spletni aplikaciji Easy Order, potrdilo o oddaji namere pa dobi v prilogi s povratno e-pošto.
 2. Ponudba prostora (Stand Space Proposal)
  Ponudba je sestavljena iz podatkov o razstavnem prostoru, ceni (vseh obveznih elementov) ter skico prostora in skico hale. Če za halo ni načrtovanih večjih sprememb, lahko obstoječi razstavljavci na portalu Easy Order takoj dobijo to ponudbo oziroma jim jo pošlje organizator. Ponudba ni obvezujoča za nobeno stran.
 3. Sprejetje ponudbe (Stand Space Acceptance)
  Ko razstavljavec potrdi ponudbo iz točke 2, to pomeni, da se z njo strinja oziroma da jo sprejema. S tem se je zavezal, da bo z organizatorjem stopil v pogodbeni odnos ter potrdil, da je seznanjen s splošnimi pogoji (pogodbenimi določili) in tehničnimi smernicami.
 4. Potrditev prostora (Exhibit Confirmation)
  Pogodba je sklenjena s trenutkom, ko organizator pošlje potrditev prostora. Razstavljavec je tako sprejet na sejem. 
Odstop od pogodbe

Če razstavljavec odstopi od podobe (odpove nastop), je dolžan poravnati celotno pogodbeno vrednost (če organizator ni mogel oddati prostora drugemu razstavljavcu) in stroške dekoracije prostora. Če organizator najde drugega razstavljavca, znaša strošek odstopa od pogodbe 25 odstotkov pogodbene vrednosti. Če organizator odda samo del prostora, je razstavljavec, ki je odstopil od pogodbe, dolžan poravnati razliko do pogodbene vrednosti in 25 odstotkov celotne pogodbene vrednosti ter morebitne stroške ureditve praznega prostora.

pdfVsebina v .pdf dokumentu.
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje števila obiskovalcev. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni.