light+building Frankfurt   Frankfurt, junij 2022

     Povezave
katalog razstavljavcev
spremljevalni program
tloris sejmišča
spletna galerija
cene vstopnic
cene razstavnega prostora
spletni nakup vstopnic
Jesenski mednarodni strokovni sejem izdelkov široke potrošnje: giving • living (notranja oprema, dizajn, dekoracija, darila, bižuterija)

Datum:
junij 2022
Kraj:
Frankfurt
Turnus: vsako leto
Leto ustanovitve: 1948
Spletna stran: tendence.com

Statistika 2019:

∙ število obiskovalcev: 11.511
∙ število razstavljavcev: 601 iz 35 držav
∙ bruto razstavna površina: 56.300 m²
∙ neto razstavna površina: 29.982 m²

Sejem Tendence je bil v letih 2020 in 2021 odpovedan!


Vsebina 2019:
Konec poletja se zaključuje obdobje glavnih priprav na najpomembnejši del leta, na prodajo v božično – novoletnem času. Marsikateri trgovec z njo ustvari tudi četrtino letnih prihodkov - mednarodni strokovni sejem Tendence ponuja na enem mestu pregled najnovejših smernic in novosti, da lahko v svojo ponudbo vključite zadnje uspešnice in si zagotovite dobičkonosno praznično prodajo. Videli boste tudi novosti in smernice za spomladansko sezono.

Za poslovni uspeh je vse bolj pomembna dopolnilna ponudba. Tendence predstavljajo raznolik izbor razstavljavcev s ponudbo dekorativnih izdelkov, papirne galanterije, bižuterije, ur ter modnih dodatkov in drugih izdelkov, ki tvorijo steber dopolnilne ponudbe.

 Razstavni program je razdeljen na dva glavna sklopa


Giving:
• Gift Classics: darila z vsega sveta, pisarniški pribor, sveče, dišave, igre in igrače, promocijski izdelki
• Accessories & Jewellery: dragoceni in modni nakit, ure, oblačila in modni dodatki, usnjena galanterija, kozmetični izdelki in pripomočki ter izdelki za wellness
• Young Gifts: izvirne ideje za darila, uspešnice med izdelki za vsakdanjo rabo (FMCG), trendovski spominki, pisarniški pribor ter igre in igrače
• Culinary Gifts: dizajnerski izdelki in dodatki za jedilnico in kuhinjo, hrana in pijača kot darilo

Living:
• Lovely Home: pohištvo, vrtno pohištvo in dodatki ter celovite dizajnerske zasnove notranje opreme s pohištvom, tekstilom, svetili, slikami in dodatki v različnih slogih – od romantičnega in nostalgičnega do skandinavskega in svežega
• Seasonal Decoration: zadnje zapovedi pri dekoraciji za različna praznovanja, za maloserijska in velikoserijska naročila
• Pure & Elegant: avantgardni in dizajnerski dodatki za dom, pohištvo, tekstil in svetila ter mladosten in sodoben dizajn za jedilnico in zabavo - emocionalno in klasično, minimalistično in sodobno

 Spremljevalni strokovni program


Delavnice „Window dressing live“ 
hala 11.1 (simultano prevajanje iz nemščine v angleščino)
Karin Wahl, priznana avtorica, strokovnjakinja in predavateljica za vizualni merchandising bo letos znova predstavila ideje ter dragocene nasvete in trike pri oblikovanju in predstavitvi prodajne ponudbe ter pri aranžiranju izložb. Delavnice so namenjene zaposlenim v trgovinah, ki bi se radi naučili sami privlačno oblikovati izložbe in prodajne prostore ter jih hitro prilagoditi za različne priložnosti.

Web Chance Academy (samo v nemščini)
Strokovnjaki za spletno trženje bodo pokazali, kako v klasičnih prodajalnah povečati prodajo s spletno prodajo in spletnim oglaševanjem.
 
Florist's Academy (samo v nemščini)
Prikazi trendov v cvetličarstvu za letošnje božično-novoletne praznike.

Retail Academy (samo v nemščini)
Predstavitve določenih blagovnih skupin izdelkov za posamezne ciljne skupine trgovcev in potrošnikov jezik o posameznih temah.

Jewellery & Fashion Academy (samo v nemščini)
Razvoj in trendi na področju nakita in modnih dodatkov.

Talents

Frankfurtski sejem pomaga mladim in nadarjenim oblikovalcem z brezplačnim prostorom za njihove prve korake na mednarodne trge. Za obiskovalce je to vir svežih idej na področju, ki bodo lahko že jutri prodajne uspešnice:
Modern Crafts (hala 9.0) Accessories & Jewellery (hala 9.2)

Next

Mladim in inovativnim podjetjem z zanimivimi izdelki je na voljo predstavitveni prostor pod posebno ugodnimi pogoji, in to neposredno (“next to“) ob drugih razstavljavcih. Tokrat se bodo predstavili v štirih sklopih:
Modern Crafts (hala 9.0)
Accessories & Jewellery (hala 9.2)
Young Gifts (hala 11.1)
Culinary Gifts (hala 11.1)

Nagrada FORM 2016 
hala 9.0
Ena najbolj znanih in zaželjenih nemških nagrad za dizajn v obrti in industriji. Razstava ponuja trgovcem priložnost, da se seznanijo z novostmi tako že priznanih in uveljavljenih podjetij kot mladih, ki šele vstopajo na mednarodni trg, in tako oblikujejo še bolj privlačno ponudbo za svoje kupce.
Kriteriji, ki se upoštevajo pri ocenjevanju so: inovativen dizajn, ustrezna izbira materialov in izdelovalnih metod ter uporabnost.
Rok za prijavo: 1.8.2016

 Vodiča Contract Business in Ethical Style

 
contract business Hoteli, restavracije ali poslovne stavbe, vlaki, letala, jahte ali velike potniške ladje - na sejmu Tendence boste našli veliko specializiranih dobaviteljev, ki ponujajo ideje, celovite zasnove, opremo in inventar za te namene, naj si bo iz redne ponudbe ali izdelano posebej za vas.


Po svetu postaja zavedanje o pomembnosti ekologije in ekoloških izdelkov v kombinaciji z etičnim poslovanjem vse večje, zato se kupci vse raje odločajo za nakup takšnih izdelkov. Proizvajalci se prilagajajo spremenjenim zahtevam potrošnikov, ki predstavljajo nove priložnosti za rast. Vodič Ethical Style ponuja odličen kažipot med tržnimi trendi na tem področju. Stojnice podjetij s tovrstnimi izdelki bodo označene s posebnim logotipom Ethical Style.

Ponudba je razvrščena v naslednje kategorije:
  • Eco-Friendly Materials (okolju prijazni materiali)
  • Eco-Optimised Production (okolju prijazna proizvodnja)
  • Fair & Social Production (pravična proizvodnja)
  • Re-/Upcycling Design (dizajnerski izdelki iz recikliranih materialov)
  • Handmade Manufacturing (ročna proizvodnja)
  • Sustainable Innovation (trajnostne inovacije)

 Aplikacija Tendence Navigator za pametne telefone in tablične računalnike


V spletnih trgovinah iTunes in Google play najdete aplikacijo "Tendence Navigator", ki vsebuje katalog razstavljavcev, interaktivni tloris sejmišča in hal ter druge koristne informacije o posameznih sejmih. Poleg tega ponuja možnost izdelave lastnih seznamov, vodenje zapiskov in podobno. Več o aplikaciji si lahko preberete tukaj.

Nazaj na seznam sejmov.
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje števila obiskovalcev. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni.