Frankfurt,
29.01.-01.02.2022
     Povezave
katalog razstavljavcev
spremljevalni program
trendi 2020/21
tloris sejmišča
spletna galerija
cene vstopnic
cene razstavnega prostora
spletni nakup vstopnic

Največji mednarodni strokovni sejem pisarniških in šolskih potrebščin, papirne galanterije, pisarniškega potrošnega materiala, tiskalnikov in multimedije na svetu (vzporedno s sejmoma Creativeworld in Christmasworld)


Datum: 29.01.-01.02.2022
Kraj:
Frankfurt
Turnus: vsako leto
Leto ustanovitve: 1990
Spletna stran:
paperworld.messefrankfurt.com

Statistika 2020 (2019):

∙ število obiskovalcev: 29.266 iz 141 držav, 69 % iz tujine (32.340 iz 143 držav, 64 % iz tujine)
∙ število razstavljavcev: 1.582 iz 69 držav, 85 % iz tujine (1.665 iz 64 držav, 85 % iz tujine)
∙ bruto razstavna površina: 77.800 m² (79.500 m²)
∙ število slovenskih razstavljavcev: 4 (5)

Skupaj s sejmoma Christmas- in Creativeworld 2020 (2019):
∙ število rastavljavcev: 3.015 iz 74 držav (3.119 iz 68 držav)
∙ število obiskovalcev: 84.000 iz 163 držav (87.000 iz 161 držav)
 
V letu 2021 izjemoma!
International Consumer Goods Show
, 17.04. - 20.4.2021 (Sejem široke potrošnje s produktnimi skupinami sejmov Paperworld, Christmasworld in Ambiente tokrat izjemoma pod imenom International Consumer Goods Show)

 Razstavni program


Paperworld OFFICE
Office supplies - hala 3.0: pisarniška oprema in pripomočki, pisarniški strojii, prezentacijski pripomočki, rokovniki in planerji, štampiljke, kopirni papir, kuverte, tiskalniki in potrošni material, prosojnice, nalepke, koledarji, usnjena galanterija in drug drobni pisarniški material
Paperworld Plaza - hala 3.0: ponudba pisarniških izdelkov industrijskih združenj
Remanexpo - hala 6.0: potrošni material za tiskalnike (originalni in obnovljeni), OEM
Writing and drawing utensils - hala 4.0: pisalni in risalni pribor

Paperworld STATIONERY
School suppliers - hala 4.0: pisala, risala, zvezki, torbe ter druge šolske potrebščine
Gifts - hala 5.1: voščilnice, albumi, dnevniki, plišasti izdelki, razne igre ter drugi trendovski izdelki za darila, licenčni izdelki
Stationery supplies - hali 5.1 in 6.1: ovojni papir, darilne kartonaste škatle, trakovi, dekorativni papirnati prtički, ročno izdelan papir, aktovke, poslovni kovčki in druga usnjena drobna galanterija in drugo
dobavitelji za izdelke po naročilu (sourcing) - hali 1.1 in 1.2: papir in papirna galanterija, pisarniške potrebščine, hobi izdelki, sllikarske potrebščine in drugo za nabave v večjih količinah

 Spremljevalni strokovni program (2017)


Trendi 2017/18 - Trend Worlds in Trend Show
Trend Worlds
Kaj in kako bomo sploh delali v pisarnah v prihodnje? Kako bo to spremenilo izgled našega delovnega mesta? Katere barve, materiali, izdelki in ideje prihajajo?  Strokovnjaki so oblikovali tri oblikovalske svetove, ki nakazujejo glavne trende za sezono 2017/18:
• curious funfair
• solid grade
• suitable solutions
Trend Show (prehod med halama 5.1 in 6.1)

Na predstavitvi trendov boste brezplačno dobili knjigo trendov z natančnim vpogledom v barve, vzorce in materiale za sezono 2017/18.

V okviru razstave potekajo predavanja in vodeni ogledi (vsak dan ob 11:00 in 15:00, zadnji dan pa ob 11:00).


Novo: Posebna razstava Future Office
Posebna razstava o delovnem mestu jutrišnjega dne. Spremembe že opazimo: delo postaja bolj fleksibilno, pogosto tudi bolj individualno, poteka na več lokacijah, vse bolj pomemben pa je trudi trajnostni vidik. Po drugi strani pa tako sodelovanje kot samoorganiziranje postajata odločilna dejavnika uspešnosti. Delovno okolje bo tako razdeljeno v več področij:
• komunikacijsko cono za srečevanje, pogovore, izmenjavo izkušenj
• tiha in izolirana območja, ki pomagajo pri koncentraciji
• prostor za sestanke z gosti
• cone za sprostitev ali rojevanje novih idej

Kompetenčni center Greeeting Card za voščilnice

Vse o voščilnicah (5.1 C81)

Delovna skupina proizvajalcev in založnikov voščilnic bo predstavila svoje izdelke, v okviru kompetenčnega centra pa bo potekalo tudi tekmovanje 13th Greetings Cards Design Competition.


Kako preprosto in hitro, hkrati pa lepo zaviti darila?

Mednarodno priznana strokovnjakinja za zavijanje daril Ulla Büning bo obiskovalcem na svojih demonstracijah (5.1 C100) vsak dan ponudila zanimive nasvete in tehnike, predvsem pa veliko domiselnih idej.

Posebna razstava: Mr. Books and Mrs. Paper

Kako združiti prodajo knjig s prodajo drugih izdelkov? Mr. Books (knjige) in Mrs. Paper (izdelki iz programa Paperworld) živita skupaj. Razstava pripoveduje zgodbo njunega življenja. V hali 5.1 bodo knjigarnarji odkrili edinstveno knjigarno, v kateri je poleg knjig tudi zanimiva dopolnilna ponudba iz sejma Paperworld. Prodajalna bo zato zanimiva izkušnja in navdih za obiskovalce. Z ilustrativnimi primeri in vrsto svežih idej bo pokazala, kako spremeniti prodajno mesto v neponovljivo doživetje za kupce.


 Aplikacija Paperworld Navigator za pametne telefone in tablične računalnike


V spletnih trgovinah iTunes in Google play najdete aplikacijo "Paperworld Navigator". Aplikacija vsebuje katalog razstavljavcev, interaktivni tloris sejmišča in hal ter druge koristne informacije o sejmu. Aplikacija ponujaja možnost izdelave lastnih seznamov, vodenje zapiskov in podobno. Več o aplikaciji si lahko preberete tukaj.

Nazaj na seznam sejmov.
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje števila obiskovalcev. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni.