light+building Frankfurt Frankfurt, 02.10.-06.10.2022

     Povezave
katalog razstavljavcev (2020)
spremljevalni program (2020)
tloris sejmišča (2022)
spletna galerija
cene razstavnega prostora
sejmi Light + Building po svetu
Največji mednarodni strokovni sejem za arhitekturo, razsvetljavo, inštalacije in avtomatizacijo zgradb na svetu

Datum: 02.10.-06.10.2022
Kraj:
Frankfurt
Turnus: vsake dve leti
Leto ustanovitve: 2000
Spletna stran:
light-building.messefrankfurt.com

Statistika 2018 (2016):

• število obiskovalcev: 220.864 iz 181 držav (216.610 iz 160 držav)
• število razstavljavcev:  2.719 iz 55 držav (2.626 iz 56 držav)
• neto razstavna površina: 155.686 m² (149.317 m²)
• bruto razstavna površina: 256.400 m² (249.100 m²)
• število slovenskih razstavljavcev: 19 (17)

Sejem je bil prvotno načrtovan od 13. do 18.3.2022, vendar je bil zaradi epidemioloških razmer prestavljen.

Light + Building, največji mednarodni strokovni sejem za arhitekturo, razsvetljavo, inštalacije in avtomatizacijo zgradb na svetu, je bil lani prva žrtev covida-19 v Frankfurtu. Tako za proizvajalce kot trgovino in storitvene dejavnosti na področju gradbeništva je bil to hud udarec, saj bodo zaradi tega med dvema sejmoma zdaj minila kar štiri leta.

To dejavnost namreč zaznamuje hiter tehnični razvoj, industrija pa glavne novosti vedno predstavlja prav na sejmu Light + Building. Te pomembno prispevajo tako k varnosti, udobju, estetiki in kulturi bivanja, kot tudi k bolj trajnostnemu življenju, z energijsko učinkovitejšimi rešitvami in s samo trajnostno proizvodnjo izdelkov.

Vsak naslednji sejem je večji od prejšnjega. Število razstavljavcev se ves čas zvišuje, povečuje pa se tudi delež tujih razstavljavcev, kar povečuje mednarodnost sejma in ga samo še bolj utrjuje na vodilnem mestu na svetu. Enako gibanje zasledimo tudi pri obiskovalcih.

Leto 2012 2014 2016 2018
Št. razstavljavcev 2.302 2.495 2.626 2.719
Št. tujih razstavljavcev 1.399 1.575 1.775 1.894
Delež tujih razstavljavcev (%) 61 63 68 70
Št. obiskovalcev 195.582 211.232 216.610 220.864
Delež tujih obiskovalcev (%) 44 47 49 52

Seznam slovenskih razstavljavcev na sejmu 2020 Razstavni program 2022


Light + Building s svojo edinstveno zasnovo, s tremi vsebinsko povezanimi sklopi (razsvetljava, elektrotehnika in avtomatizacija zgradb), ponuja integralne rešitve za izzive, ki jih pred nas postavljajo zahteve po vse večji energijski učinkovitosti, in omogoča integralno načrtovanje stavb in njihovo upravljanje.

Svetila: vse vrste svetil, deli in pribor, …

Elektrotehnika: instalacije, deli in pribor, nizkonapetostna oprema in stikala, distribucija električne energije, električno ogrevanje, fotonapetostni sistemi, varnostni sistemi, mrežne tehnologije, merilna in preizkuševalna oprema, programska oprema, e-mobilnost (polnilne postaje), …

V okviru tega sklopa je organizirana tudi posebna platforma Intersec Building, ki je namenjena varnostnim vidikom zgradb. Intersec je sicer vodilni mednarodni strokovni sejem na svetu za varnost, varovanje in požarno zaščito na svetu. Organizira ga Frankfurtski sejem; glavni sejem poteka januarja v Dubaju, sicer pa vključuje še 13 sejemskih prireditev in konferenc po vsem svetu.

Avtomatizacija zgradb: avtomatizacija zgradb in stanovanj, upravljanje objektov, …

 Izvleček spremljevalnega strokovnega programa (2020)


Power for Mobility: E-mobilnost lahko občutno zmanjša izpuste CO2. V Nemčiji naj bi bilo do leta 2030 med 7 in 10,5 milijona električnih vozil. Temeljni pogoj je polno funkcionalna polnilna infrastruktura, kar pomeni od 700 tisoč do milijon navadnih in od 70 do sto tisoč hitrih polnilnih mest. Po predvidevanjih bomo večino polnjenj, 85 odstotkov, opravili doma, kar pomeni še od devet do enajst milijonov zasebnih polnilnih mest. Da bi to lahko zagotovili, bo treba pregledati infrastrukturo in jo po potrebi prilagoditi novim potrebam. Prilagoditve bodo terjale spremembe tudi v tehničnem upravljanju zgradb. In prav tem vprašanjem bo namenjena posebna razstava Power for Mobility..

Design Plus powered by Light + Building: najbolj uveljavljena in prepoznavna nagrada Frankfurtskega sejma. Nagrajene izdelke ne odlikuje samo vrhunski dizajn, temveč tudi funkcionalnost in tehnična dovršenost oziroma inovativnost.

Trend Forum: Ekologija, holistični pristop, izdelki prihodnosti in recikliranje postajajo pomembni dejavniki v oblikovanju, za uresničitev teh zamisli pa so pogosto potrebni tudi novi, predvsem trajni in trajnostni materiali, denimo les ali kamen. Hitro pa se uveljavljajo tudi alternativne surovine, kot je bioplastika. Del tega odseva tudi Trend Forum, ki vizualizira različne oblikovalske zasnove in predstavlja izbrane izdelke, integrirane v neobičajne postavitve prostorov.

 Sejmi pod blagovno znamko Light + Building po vsem svetu


Vsi sejmi v Rusiji so do nadaljnjega odpovedani.

Frankfurtski sejem je vodilna sejemska hiša na svetu za organizacijo sejmov s področja razsvetljave, elektroinštalacij in avtomatizacije zgradb. Poleg osrednjega sejma v Frankfurtu organiziramo še 12 tovrstnih sejmov po vsem svetu. Po vsebini so prilagojeni potrebam regionalnih trgov.

Light + Building Technology worldwide:
LED Expo Mumbai, Mumbai, Indija
Light + LED Expo India, New Delhi, Indija
Electrical Building Technology India, New Delhi, Indija
Guangzhou International Lighting Exhibition, Guangzhou, Kitajska
Guangzhou Electrical Building Technology, Guangzhou, Kitajska
Shanghai Intelligent Building Technology, Šanghaj, Kitajska
Shanghai Smart Home Technology, Šanghaj, Kitajska
Shanghai International Lighting Fair, Šanghaj, Kitajska
Thailand Lighting Fair, Bangkok, Tajska
Thailand Building Fair, Bangkok, Tajska
Interlight Russia, Moskva, Rusija (sejem je do nadaljnjega odpovedan)
Intelligent building Russia, Moskva, Rusija (sejem je do nadaljnjega odpovedan)
Light Middle East, Dubaj, ZAE
BIEL Light + Building Buenos Aires, Buenos Aires, Argentina Aplikacija Light + Building Navigator za pametne telefone in tablične računalnike


V spletnih trgovinah iTunes in Google play najdete aplikacijo "Light + Building Navigator", ki vsebuje katalog razstavljavcev, interaktivni tloris sejmišča in hal ter druge koristne informacije o sejmu. Poleg tega ponuja možnost izdelave lastnih seznamov, vodenje zapiskov in podobno. Več o aplikaciji si lahko preberete tukaj.

Nazaj na seznam sejmov.
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje števila obiskovalcev. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni.