Frankfurt, 22.03.-26.03.2021

     Povezave
analiza sejma - ISH 2019
katalog razstavljavcev
spremljevalni program
tloris sejmišča
spletna galerija
cene vstopnic
cene razstavnega prostora
spletni nakup vstopnic
prospekt za razstavljavce 2021
časovnica (.pdf)
splošni pogoji (.pdf)

Največji mednarodni strokovni sejem sanitarne opreme, inštalacij, ogrevanja, klime in obnovljivih virov energije


Datum: 22.03.-26.03.2021
Kraj:
Frankfurt
Turnus: vsaki dve leti
Leto ustanovitve: 1960
Spletna stran: ish.messefrankfurt.com

Statistika 2019:

∙ število obiskovalcev: 188.234 iz 161 držav
∙ število razstavljavcev: 2.551 iz 57 držav
∙ bruto razstavna površina: 288.200 m²
∙ število slovenskih razstavljavcev: 22

O sejmu ISH 2017


ISH je največji mednarodni strokovni sejem na svetu na svojem področju in zasede ves razpoložljivi prostor tretjega največjega sejmišča na svetu. Število razstavljavcev se je na zadnjih štirih sejmih (od leta 2009) ves čes zviševalo, hkrati pa se je zviševal tudi delež tujih, ki se je leta 2015 povzpel na 61 odstotkov. Na sejem je prišlo skoraj 197 tisoč obiskovalcev iz 153 držav, od tega 39 odstotkov tujih. Mednarodni značaj je tako iz sejma v sejem večji.

 Razstavni program ISH 2017 pod motom "Water. Energy. Life."


Nosilna stebra sejma ISH sta svet kopalnic (Water) ter ogrevanje in klima (Energy), povezuje pa ju program inštalacij (World of Installation Technology).

Rdeča nit vsega razstavnega programa je na eni strani trajnostni vidik, trajnostna proizvodnja in varčevanje z viri, na drugi pa tako sodobno oblikovanje kot tudi varnost in dobro počutje.

Sejem zajema vse vidike sodobnih stavbnih tehnik tako po globini kot širini.

ISH Water – Water for People

• Sklop The Bathroom Experience predstavlja celovito ponudbo sanitarne opreme in dodatkov (kopalne kadi, tuši, pipe, keramika, izplakovalniki in podobno), bazenskih tehnik, savn in drugo. Poudarek je na najnovejših tehnologijah, ki omogočajo manjšo porabo vode, energije in čistil. Njihov razvoj se tesno prepleta z vrhunskim oblikovanjem, zato ne bo manjkal pregled najnovejših oblikovalskih smernic.
• Sklop World of Installation Technology obsega inštalacije, inštalacijske sisteme in orodja, aparate in sisteme za predstenske inštalacije, pipe, inštalacije, pritrjevalno tehniko, orodja in opremo za delavnice, informacijske sisteme ter pisarniško in komunikacijsko opremo. 

ISH Energy

• Building and energy technology: bojlerji, gorilci, grelniki, toplotne črpalke, solarni sistemi, izkoriščanje deževnice, pečnice, kamini, inštalacije, avtomatizacija zgradb ipd.
• Efficient systems and renewable energies: solarna termalna energija, fotovoltaika, bimoasa, toplotne črpalke, peči na drva in pelete ipd.
• Aircontec: klimatizacija, hlajenje, prezračevanje in toplotne črpalke.

 Spremljevalni strokovni program ISH 2017


Posebne razstave
  • Pop up my Bathroom: Predstavitev trendov na področju kopalnic. V okviru razstave Trend Show poteka tudi serija predavanj z naslovom Pop up my Bathroom Atelier.
  • Bathroom 4.0: Digitalizacija na področju vodovodnih napeljav, ogrevanja in klime. S pomočjo očal za navidezno resničnost se bodo lahko obiskovalci seznanili z novimi razvojnimi zasnovami.
  • Bathroom Workshop - We present the future!: Nova posebna razstava o prihodnosti pri gradnji kopalnic - na ogled bo več primerov, kako zgraditi 10 m2 veliko kopalnico z montažnimi elementi v enem dnevu.
  • We for you: Informativna stojnica nemškega strokovnega združenja za sanitarije, ogrevanje in klimo je stičišče za vse, ki se ukvarjajo z energijsko učinkovitim ogrevanjem in kopalnicami, ki so primerne za starejšo populacijo (energija in demografija).
Strokovni forumi
Tekmovanja

Vodeni ogledi (v angleščini in nemščini)
  • za projektante in arhitekte,
  • za tehnične projektante, inženirje in upravljalce zgradb

 Interes za razstavljanje na sejmu ISH 2019?


Neobvezujoče prijave za razstavljanje na sejmu ISH 2019 so že odprte, rok za t.i. zgodnje prijave je 1. december 2017. Popust za prijave v tem roku je od 20 do 23 odstotkov. Končni rok formalno ni določen, vendar na podlagi izkušenj vemo, da večina tistih, ki se prijavijo pozneje, ne dobi prostora.

Zaradi tega svetujemo, da odločitev za nastop sprejmete najpozneje konca oktobra 2017. Struktura razstavnega programa po halah bo v letu 2019 spremenjena zaradi nove hale 12 (otvoritev septembra 2018).

Prijave niso zavezujoče. Več...

 Sejmi pod blagovno znamko ISH


Frankfurtski sejem je vodilna sejemska hiša na svetu za organizacijo sejmov s področja sanitarne opreme, inštalacij, ogrevanja, klime in obnovljivih virov energije. Poleg osrednjega sejma v Frankfurtu organiziramo še tri tovrstne sejme, in sicer dva na Kitajskem in enega v Indiji. Po vsebini so prilagojeni potrebam regionalnih trgov:
- ISH China & CIHE, Šangaj, Kitajska, 3.-5.9.2019
- ISH INDIA powered by IPA, Mumbaj, Indija, 28.2. -2.3.2019
- ISH China & CIHE, Peking, Kitajska, 6.-8.5.2019


Nazaj na seznam sejmov.

 

Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje števila obiskovalcev. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni.