Heimtextil Frankfurt Dubaj, ZAE, 16.01.-18.01.2022

      Povezave
statistika sejma 2020
katalog razstavljavcev
Vodilni mednarodni strokovni sejem na svetu za varnost, varovanje in požarno zaščito 

Datum: 16.01.-18.01.2022
Kraj:
Dubaj, Združeni arabski emirati
Turnus: vsako leto
Leto ustanovitve: 1999
Spletna stran:
www.intersecexpo.com

Statistika 2020 (2019, 2018):

∙ število obiskovalcev: 33.872 iz 136 držav (35.889 iz 135 držav; 29.747 iz 121 držav)
∙ število razstavljavcev: 1.084 iz 56 držav (1.202 iz 54 držav; 1.337 iz 59 držav)
∙ bruto razst. površina: 51.749 m² (57.500 m²; 56.250 m²)
∙ število slovenskih razstavljavcev: 2 in en sorazstavljavec pri tujem podjetju (2; 2)

Intersec je vodilni sejem za varnost, varovanje in požarno zaščito na svetu. Frankfurtski sejem ga je razvil v največji in najpomembnejši mednarodni strokovni sejem na svetu za to dejavnost, hkrati pa je to postala globalna sejemska blagovna znamka, saj vključuje 13 sejemskih prireditev in konferenc po vsem svetu (Intersec, Secuteh in Adria Security Summit).

Na zadnjem sejmu se je predstavilo 1.084 razstavljavcev iz 56 držav, od tega kar 86 odstotkov tujih. Njihovo ponudbo si je ogledalo 33.872 obiskovalcev iz kar 136 držav, od tega 40 odstotkov tujih.

Visok delež tujih obiskovalcev iz 136 držav še dodatno dokazuje, zakaj je Intersec tako pomemben za to panogo. Povpraševanje po teh izdelkih, predvsem pa po novih in učinkovitih rešitvah, se zaradi zaostrenih varnostnih razmer povečuje ves čas.

 Razstavni program


Razstavni program obsega:

Varnostni sistemi za komercialno rabo
Varnostni sistemi za komercialno rabo predstavljajo drugi največji del razstavnega programa.
Informacijska varnost
Kibernetski napadi niso nov pojav. Možnosti zanje se še povečujejo z večanjem količine shranjenih podatkov tako v fizični obliki kot v oblaku in z vse več med seboj povezanimi napravami. Kot kažejo raziskave, bodo stroški vdorov v informacijske sisteme dosegli neverjetnih 2,1 milijarde USD do leta 2019. Škoda se je zaradi računalniškega kriminala od leta 2015 zvišala kar za štirikrat.
  Zaščita, varstvo in zdravje pri delu
Izredno živahna gradbena dejavnosti na Bližnjem vzhodu zahteva tudi vse več naložb v izdelke in storitve za zagotavljanje zdravja in varnosti na delovnem mestu. Povpraševanje po njih se bo povečevalo ne samo zaradi številnih novih načrtovanih projektov, temveč tudi zaradi vse strožjih zdravstvenih in varnostnih predpisov na Bližnjem vzhodu.
  Požarna varnost in reševanje
Požarna varnost in reševanje predstavljata največji del razstavnega programa. Strokovnjaki na podlagi statističnih podatkov napovedujejo, da se bo obseg prodaje na trgu požarne varnosti na Bližnjem vzhodu povečal z 2,5 milijarde USD leta 2016 na 4,4 milijarde USD leta 2021. Približno polovica tega denarja bo porabljena za požarni inženiring, 30 odstotkov za opremo za odkrivanje požarov in 17 odstotkov za sisteme za gašenje.
  Nacionalna varnost in varnostna politika
Ob podpori policije v Dubaju in agencije za varnost v industriji (Security Industry Regulatory Agency) je ta del sejma namenjen izdelkom in rešitvam za delo policije in državnih organov, na področju nacionalne varnosti ter za zagotavljanje varnosti na letališčih in v letalskem prometu.
  Perimetrično in fizično varovanje
Intersec se odziva na potrebe državnih organov in zasebnega sektorja, ki se vse bolj osredotočajo na varnostne izdelke in rešitve, kot so mejni nadzor, zaščitne ovire, ključavnice, protokoli za nadzor dostopa in številne druge tehnike.
Povpraševanje po perimetričnih in fizičnih varnostnih sistemih hitro narašča zaradi vse večjih groženj na eni strani in tehnološko vse bolj naprednih izdelkov na drugih strani, s katerimi lahko znižamo stroške, povezane z načrtovanjem in zagotavljanjem varnosti.
  Pametne zgradbe
V tem sklopu so predstavljene zasnove za pametne zgradbe in avtomatizacijo. To tehnologijo zaznamuje nenehen razvoj, ki v bivanje ne prinaša samo več udobja, varnosti, razkošja in večje prihranke pri energiji, temveč tudi povečuje vrednosti nepremičnin.
  Nadzor iz zraka z brezpilotnimi letalniki
Droni, znani kot zračna plovila brez posadke, obsegajo najhitreje rastoči sektor letalske in vesoljske industrije. Vrednost trga brezpilotnih letalnikov naj bi se v naslednjem desetletju več kot podvojila, od trenutne 5,2 milijarde USD letno do 11,6 milijarde USD do leta 2023. (Vir: The Middle East Magazine, april 2017).
   

Nazaj na seznam sejmov.
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje števila obiskovalcev. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni.