Frankfurt, 14.-19.5.2022

     Povezave
katalog razstavljavcev
events
tloris sejmišča
spletna galerija
cene vstopnic 
cene razstavnega prostora
spletni nakup vstopnic
Največji mednarodni strokovni sejem za mesnopredelovalno industrijo na svetu (zakol, predelava, pakiranje, oprema mesnic, pripravljeni prehranski izdelki)

Datum: 14.05.-19.05.2022
Kraj: Frankfurt
Turnus: vsaka tri leta
Leto ustanovitve: 1949
Spletna stran: iffa.messefrankfurt.com

Statistika 2016:

∙ število obiskovalcev: 62.440 iz 143 drćav
∙ število razstavljavcev: 1.036 iz 50 držav
∙ bruto razstavna površina: 109.900 m²
∙ neto razstavna površina: 73.761 m²
∙ število slovenskih razstavljavcev: 2

IFFA - 70 let št. 1 za mesno-predelovalno industrijo

IFFA
je že od leta 1949 največji mednarodni strokovni sejem za mesno-predelovalno industrijo. Letos praznuje torej jubilej – 70 let. Razstavni program obsega vse procese v verigi vrednosti: predelavo, pakiranje in prodajo. Na sporedu je vsake tri leta, kolikor znaša inovacijski cikel v tej panogi. Industrija zato vse glavne novosti oziroma najnovejše tehnologije, trende in rešitve za prihodnost vedno predstavi prav na tem sejmu. Na zadnjem si je ponudbo 1.036 razstavljavcev iz 49 držav ogledalo približno 62 tisoč obiskovalcev iz kar 143 držav. Tujih razstavljavcev je bilo 62 odstotkov, tujih obiskovalcev pa 67 odstotkov. 

IFFA – Odgovori na izzive za mesno-predelovalno industrijo

Mesnopredelovalna industrija je zelo dinamična panoga, ki beleži visoke stopnje rasti. Svetovna populacija se še vedno povečuje, gonilo rasti v mesno-predelovalni panogi pa so predvsem nastajajoča gospodarstva, kjer se poraba mesa povečuje. V zahodnih državah ostaja ta na visoki ravni, vendar pa veliko prostora za rast ni.

Panoga se srečuje s številnimi izzivi, najpomembnejši pa bodo tudi tokrat med osrednjimi temami letošnjega sejma: varnost in sledljivost hrane, prilagajanje spremembam (potrošnikovih navad in zahtev, raznovrstnosti ponudbe, pakiranja in podobno), varčevanje z viri (energijo in surovinami), avtomatizacija in izzivi zaradi pomanjkanja kadra v prihodnosti.

Ker sodi meso med najbolj občutljiva živila, se povečujejo zahteve po vse višji kakovosti in varnosti. Da tega ni nikoli dovolj, dokazujejo tudi zadnje aktualne afere z mesom v Evropi. Zagotavljanje kakovosti in varnosti terja nove naložbe v stroje in oprema za varno klanje, predelavo in pakiranje. Glavnina najpomembnejših razstavljavcev sicer prihaja iz zahodnih držav (Nemčije, Italije, Francije, Španije, Nizozemske in ZDA).

Glavne teme sejma za industrijo Glavne teme sejma za mesnice

1. Optimizirana proizvodnja

2. Učinkovita raba virov

3. Varnost hrane

4. Digitalne rešitve

1. Digitalne rešitve in večja učinkovitost

2. Prehranski trendi – potrošnik v središču pozornosti




 Razstavni program 2019


IFFA pokriva celotno verigo vrednosti v tej panogi, od klanja in razkosavanja do obdelave, pakiranja in prodaje. Velik poudarek razstavnega programa je avtomatizacija, zelo pomemben segment pa predstavljajo tudi začimbe in druge sestavine.

Sejem IFFA ponuja najobsežnejši in najnovejši know-how za obdelavo in predelavo mesa, ki sodi med najbolj zahtevna živila. Veliko tehnik, ki jih predstavljajo razstavljavci na sejmu IFFA, je uporabnih tudi pri obdelavi drugih živil, kar pomeni, da je IFFA primerna za transfer tehnologije v druge panoge:

• obdelava in predelava mesa
• oprema za klanje in razkosavanje
• transport in skladiščenje
• hlajenje
• avtomatizacija
• oskrba z vodo in energijo
• oprema in pripomočki za čiščenje, higiena

ter varnost in zaščita pri delu

• informacijska tehnologija
• merilna oprema, oprema za tehtanje
• rezanje
• pakiranje in porcioniranje
• materiali za pakiranje
• sestavine, začimbe, dodatki, čreva
• prodaja in trženje
 
 Spremljevalni program 2019

IFFA Forum
- sobota: "Food Trends: Ingredients"
- nedelja: "butcher’s trade and sales"
- ponedeljek: "Production Optimization and Digital Solutions"
- torek: "Food Safety"
- sreda: "Packaging"
- četrtek: "Resource Efficiency".

Vsa predavanja potekajo v nemščini ali angleščini in so simultano prevajana v drugi jezik. Kotizacije ni.

IFFA Kitchen (IFFA Meat Processing)

Praktični prikazi proizvodnje klobas, pakiranja in etiketiranja. Med drugim bo poudarek na pripravi izdelkov s čim manj umetnih dodatkov oziroma brez njih (clean-label recipe). Obiskovalci bodo lahko (tam pripravljene) izdelke tudi poskusili.

Tekmovanja mesarjev (tekmovanja so navedena z izvirnimi imeni)

- International Competition for Young Butchers (4.-5.5.)
- International Quality Competition for Sausage (6.5.)
- International Quality Competition for Products in Convenience Packaging, Cans and Jars (7.5.)
- Butchers’ training classes show off their skills (8.5.)
- International Quality Competition for Ham (9.5.).

Posebna razstava: ‘Trendfleischerei – Butchery Trends’

Prikaz idej in možnosti, kako naj mesnice v prihodnje oblikujejo svojo prodajno ponudbo, da bodo privabile nove ciljne skupine in si zagotovile lojalnost obstoječih kupcev. Ta vključuje tako meso in tradicionalne mesne izdelke, prilagojene današnjemu okusu kot tudi nove izdelke, ki odsevajo duh sodobnega časa. Ti morajo biti tudi vrhunske kakovosti. Od mesarjev se vse bolj pričakuje, da so na eni strani tudi strokovnjaki za zdravo prehrano, na drugi pa someljeji za meso in mesne izdelke.

Novo: IFFA Discovery Tours
Vodeni enourni ogledi (različne teme). Brezplačno, prijave niso potrebne.

Podrobnosti spremljevalnega programa najdete na spletni strani v zavihku „events“.

 Sejmi za prehransko industrijo

Meat Expo China, september 2019, Changsha, Kitajska
MODERN BAKERY MOSCOW, marec 2020, Moskva, Rusija
TecnoFidita, 15.-18.9.2020, Buenos Aires, Argentina

Nazaj na seznam sejmov.
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje števila obiskovalcev. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni.