Frankfurt, 4.-9.5.2019

     Povezave
katalog razstavljavcev
events
tloris sejmišča
spletna galerija
cene vstopnic 
cene razstavnega prostora
spletni nakup vstopnic
Največji mednarodni strokovni sejem za mesnopredelovalno industrijo na svetu (zakol, predelava, pakiranje, oprema mesnic, pripravljeni prehranski izdelki)

Datum: 04.05.-09.05.2019
Kraj: Frankfurt
Turnus: vsaka tri leta
Leto ustanovitve: 1949
Spletna stran: iffa.messefrankfurt.com

Statistika 2016:

∙ število obiskovalcev: 62.440 iz 143 drćav
∙ število razstavljavcev: 1.036 iz 50 držav
∙ bruto razstavna površina: 109.900 m²
∙ neto razstavna površina: 73.761 m²
∙ število slovenskih razstavljavcev: 2

IFFA je že od leta 1949 največji mednarodni strokovni sejem za mesno-predelovalno industrijo. Vsake tri leta predstavi najnovejšo tehnologijo, trende in rešitve za prihodnost za vse faze mesnopredelovalne verige: od klanja in razkosavanja, prek predelave do pakiranja in prodaje. Zadnjega je obiskalo skoraj 63 tisoč obiskovalcev iz 143 držav. Od 4. do 9. maja 2019 se bo predstavilo več kot tisoč razstavljavcev iz prek 50 držav.

Mesnopredelovalna industrija je zelo dinamična panoga, ki beleži dve- do triodstotno letno rast. Srečuje se s številnimi Izzivi, med katerimi bodo najpomembnejši tudi osrednje teme letošnjega sejma: varnost in sledljivost hrane, prilagajanje spremembam (v potrošnikovih navadah in zahtevah, raznovrstnosti ponudbe, pakiranja in podobno), varčevanje z viri (energijo in surovinami), avtomatizacija in izzivi zaradi predvidenega pomanjkanja kadra v prihodnosti.


Podjetje Nieros Metal d.o.o. iz Slovenj Gradca na sejmu IFFA 2016 (hala 9.0)

Varnost
potrošnika je je ključna: izdelki morajo biti proizvedeni varno in higienično. Najpomembnejšo vlogo imata ustrezno načrtovanje obratov in opreme. V strojih se ne smejo nikjer nabirati ostanki, čiščenje pa mora biti preprosto. Sodobna digitalna tehnologija omogoča sledljivost od pašnika do krožnika. Uspešnega poslovanja ni brez prilagodljivosti, ki je odgovor na spremenljive potrošniške navade. Na trg prihaja na tisoče novih izdelkov v različnih embalažah in velikostih. Tehnologija mora zato zagotavljati hitre odzive in prilagodljivost. Skrbno ravnanje z viri je trend v vseh industrijah; glavni moto je proizvodnja s čim manj odpadki ob hkratnem varčevanju z viri. Že danes je na voljo veliko učinkovitih rešitev: stroji, ki se lahko čistijo, omogočajo prihranek vode in čistil, učinkovite komponente pripomorejo k manjši rabi energije, izkoriščanje odpadne toplote iz proizvodnega procesa pa k pozitivni energijski bilanci. Stopnja avtomatizacije je v mesnopredelovalni industriji zaradi posebnosti mesa nižja glede na ostalo prehransko, vendar pa avtomatizacija ni pomembna samo zaradi povečevanja učinkovitosti, temveč tudi zaradi zagotavljanja boljše higiene, kakovosti in delovnih pogojev. Revolucija, napovedana z industrijo 4.0, se za zdaj v tej panogi še ni uresničila. Zdi se, da digitalna preobrazba poteka v veliko manjših evolucijskih korakih. Smer nakazuje vrsta aplikacij za nadzor proizvodnje, označevanje in etiketiranja, pakiranja, distribucije, logistike in vzdrževanja. Glavno vlogo igrajo programska oprema, senzorji, podatki in omrežja.



 Razstavni program 2016


Ÿ tehnologija za klavnice

Ÿ oprema za razkosavanje in obdelavo

Ÿ stroji in oprema za proizvodnjo naravnih in umetnih črev

Ÿ pripomočki in orodja za klanje in obdelavo

Ÿ oprema za cvrtje in pečenje

Ÿ oprema za kuhanje in dimljenje

Ÿ oprema za hlajenje

Ÿ oprema za avtomatizacijo

Ÿ oprema za pakiranje

Ÿ transport in skladiščenje

Ÿ tehtalne in merilne naprave in oprema

Ÿ vodenje in nadzor procesov, procesni inženiring in avtomatizacija

Ÿ informacijska tehnologija

Ÿ oprema za laboratorijske analize

Ÿ oprema za čiščenje, higiena obratov, zagotavljanje varnosti živil

Ÿ energetika, oskrba z vodo, stisnjenim zrakom in plini

Ÿ začimbe in dodatki za proizvodnjo mesa in klobas

Ÿ mesni in drugi prehranski izdelki: solate, ribe, začimbe, omake, juhe, siri in mlečni izdelki, marinade, olja, vina ter alkoholne in brezalkoholne pijače

Ÿ oprema za prodajalne (investicijska oprema)

Ÿ izdelki, pripomočki in druga oprema za prodajalne (drobni inventar)

Ÿ delovna oblačila

Ÿ izdelki za catering

Ÿ transport


 Spremljevalni strokovni program 2016


Sejem IFFA ponuja tudi bogat spremljevalni program, pri katerem velja opozoriti na novost, to je IFFA Forum.

IFFA Forum (8.-11.5.2016)

Forum je sestavljen iz predavanj (dopoldne) in predstavitev praktičnih primerov razstavljavcev (popoldne). Udeležba je brezplačna, predavanja pa v angleščini in nemščini s simultanim prevajanjem v drugi jezik.

Teme:
iskanje kadrov in njihov razvoj
prehranske sestavine - inovacije in trendi
varnost hrane in sledljivost
avtomatizacija in optimizacija
učinkovita raba virov in trajnostni vidik od pašnika do mize

IFFA Talk (7.5.2016 ob 18.00)
Pogovor „Kakšen je bil vaš prvi dan sejma“ je namenjen razstavljavcem in obiskovalcem, v ospredju pa bodo aktualne teme v panogi.

IFFA Kitchen (7.-12.5.2016)
Predstavitev delovanja strojev za predelavo mesa.

Posebna razstava „Trendi: digitalizacija pri mesarjih“
(7.-12.5.2016)
Kakšne so priložnosti, ki jih prinaša digitalizacija in kakšne spremembe lahko pričakujemo? Razstava bo predstavila digitalne rešitve na področju prodaje, organizacije dela in proizvodnje, denimo:
• sistemi POS
• avtomati za prodajo hrane
• spletna prodaja
i• ntegracija nadzornih sistemov v mrežo
• upravljanje z energijo
• vodenje in nadzor kakovosti
• sistemi za načrtovanje
• kadrovski menedžment
• organizacija pisarniškega dela
• oglaševanje

Podrobnosti spremljevalnega programa najdete na spletni strani v zavihku „events“.

Nazaj na seznam sejmov.
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje števila obiskovalcev. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni.