Heimtextil Frankfurt Frankfurt, 11.01.-14.01.2022

     Povezave
katalog razstavljavcev
statistika sejma 2020
prospekt za razstavljavce 2021
Heimtextil trends 2020/21
cene razstavnega prostora
vprašalnik za nove razstavljavce
cene vstopnic
spletni nakup vstopnic
Največji mednarodni strokovni sejem tekstila za dom in gospodinjstvo ter opremo objektov na svetu 

Datum: 11.01.-14.01.2022
Kraj:
Frankfurt
Turnus: vsako leto
Leto ustanovitve: 1971
Spletna stran:
heimtextil.messefrankfurt.com

Datumi 2023 - 2025
Heimtextil 2023: 10.01.-13.01.
Heimtextil 2024: 09.01.-12.01.
Heimtextil 2025: 14.01.-17.01.

Statistika 2020 (2019, 2018):

∙ število obiskovalcev: 58.740 iz 136 držav, od tega 76 % iz tujine (67.216 iz 156 držav, od tega 76 % iz tujine; 70.000 iz 135 držav)
∙ število razstavljavcev: 2.918 iz 64 držav, od tega 90 % iz tujine (3.012 iz 65 držav, od tega 90 % iz tujine; 2.975 iz 64 držav)
∙ bruto razs. površina: 231.500 m² (238.000 m²; 233.600 m²)
∙ število slovenskih razstavljavcev: 2 (3;3)

Zaradi pandemije je sejem Heimtextil v letu 2021 odpadel.

 Heimtextil 2021: "Feel textiles offline" -  občutite tekstil

 
Svet postaja vse bolj digitalen, vse bolj virtualen, vse bolj javen. Kljub temu veliko ljudi raje išče bližino kot spletna prijateljstva, otipljivo namesto virtualnega, skratka, izrazito pristnost. Bogastvo teh občutenj ni mogoče doživeti na spletu. Sejem Heimtextil ponuja resnično, fizično, takojšnjo izkušnjo: samo neposredno na sejmu lahko obiskovalci otipajo tkanine, razstavljavci se z njimi pogovarjajo z nasmehom na obrazu in poskrbijo, da postane strast otipljiva.

Poglobljen vpogled v prihodnost

Heimtextil je največji in najpomembnejši mednarodni strokovni sejem tekstila za dom in gospodinjstvo ter opremo objektov na svetu. Nikjer drugje na svetu ne boste našli tako obsežne ponudbe. Za proizvajalce je to daleč najboljša priložnost za predstavitev njihovih izdelkov in sklepanje poslov z odločevalci z vsega sveta, za obiskovalce pa izvrsten kažipot med ponudbo z vsega sveta, trendi in novostmi, kjer bodo najlažje oblikovali privlačno prodajno ponudbo za svoje kupce. Tu bodo izvedeli, kaj bo pomembno jutri. Navdihi, novosti in tehnologije prihodnosti so namreč vitalne teme in gonilo njihovega poslovanja.

Heimtextil je samo eden od približno 50 tekstilnih sejmov v okviru programa Texpertise Network, ki jih organizira Frankfurtski sejem.
  

 Razstavni program


Tehnologija
Tekstilna industrija lahko izkoristi svoj ustvarjalni naboj samo ob stalnem tehničnem razvoju. V tem sklopu predstavljamo tehnologijo prihodnosti, vse, kar je gonilo te industrije: opremo in pripomočke za digitalni tisk, sistemi CAD/CAM, programske rešitve in tehnologijo za obdelavo tekstila. V okviru spremljevalnega programa je tehnologiji namenjen program »Textile Technology Talks«, v katerem predstavljajo strokovnjaki najnovejše tehnologije in razvojne dosežke.

Design

Heimtextil ponuja največjo platformo za dizajn po meri proizvajalcev. Tu se predstavljajo oblikovalci tekstilij, dizajnerski studii in stilistični ateljeji (style agencies), tu najdete najobsežnejšo in najpreglednejšo predstavitev zadnjih trendov na področju barv, dizajna in materialov.


Stenske obloge
Tapete, stenske dekoracije, pripomočki za barvanje in dekoriranje, barve in laki. Tu boste našli največjo in najbolj mednarodno izbiro tapet in stenskih dekoracij na svetu.

Dekorativne in pohištvene tkanine
Dekorativne in pohištvene tkanine, tkanine za posteljnino, pohištveno in umetno usnje, preja in vlakna.

V treh nadstropjih hale 4 je na voljo največja ponudba proizvajalcev pohištvenih in dekorativnih tkanin kot tudi pohištvenega in umetnega usnja. Program hale 4.2 je namenjen arhitektom, notranjim oblikovalcem ter opremljevalcem hotelov in drugih velikih objektov. Temu (contract sector) je namenjena ekskluzivna razstava Archtecture.Hospitality Expo.

Okenska in notranja dekoracija
Zavese, dekorativne in pohištvene tkanine, tapiserije, karnise in dodatki, dizajnerske hiše za tekstilno industrijo (textile editeurs), senčila in okenske folije, preproge ter stroji in orodja za obdelavo tekstila.

Ta sklop je doživel večjo prenovo, saj smo v njem združili prej ločene sklope, kar predstavlja pomembno prednost in sinergije za obiskovalce. Predvsem notranji opremljevalci in oblikovalci bodo imeli več časa za obiske razstavljavcev, ki bodo po novem v eni hali - od zaves in dekorativnih tkanin do karnis, vodil in senčil. Hala 8.0 je po novem tudi dom za Deco Team, katerih člani bodo predstavili najnovejše trende na področju tekstila za dom.

Beautiful living (blagovne znamke proizvajalcev in trgovcev)
V tem segmentu so predstavljene različne vendar komplementarne produktne skupine, kar ponuja trgovcem vrsto sinergij pri učinkovitem oblikovanju privlačne prodajne ponudbe.
Lifestyle izdelki: kuhinjsko in namizno perilo, plastificirani namizni prti, posteljna pregrinjala, odeje, predpražniki, dekorativne blazine ter hišni pripomočki.

Smart bedding (spalni sistemi)
Prešite odeje in blazine, vzmetnice, spalni sistemi, vlakna in preja, ter stroji in orodja za obdelavo tekstila.

Človek preživi v postelji tretjino življenja, zato je kakovosten spanec temelj kakovostnega življenja. Poleg bogate ponudbe izdelkov je obiskovalcem na voljo še spremljevalni program s konferenco Sleep & More in pet tem o spanju v okviru foruma "Sleep! The Future Forum".

Bed & Bath Fashion (blagovne znamke proizvajalcev)
Vrhunska kakovostna posteljnina in kopalniško perilo blagovnih znamk proizvajalcev, ki zadovoljuje visoke in najvišje zahteve trgovcev.

Bed & Bath Fashion (trgovske blagovne znamke)
Posteljnina in kopalniško perilo za trgovske blagovne znamke. Ta sklop ponuja trgovcem dober in pregleden vpogled v ponudbo svetovnega trga, predvsem pa dovolj časa za naročanje in odkrivanje novih proizvajalcev.

Ponudba iz Azije

  1. Dekorativne in pohištvene tkanine, dekorativne blazine, zavese, preproge, senčila in tapete (6.0, 6.1. in 6.2)
  2. Prešite odeje in blazine, posteljnina, kopalniški tekstil, namizno in kuhinjsko perilo, odeje in dekorativne blazine (10.0, 10.1, 10.2 in 10.3)

V obeh halah je eno nadstropje namenjeno ponudnikom visokokakovostnih izdelkov (Asian Excellence).

Podrobnejši seznam produktnih skupin

 Logotipi za hitro orientacijo


Razstavljavci, ki ponujajo določene vrste izdelkov ali storitev, so za lažjo prepoznavnost označeni z ustreznimi logotipi:Ponudniki izdelkov
za opremo objektov
Ponudniki trajnostnih
izdelkov
Ponudniki izdelkov
v malih serijah
S tem logotipom so označeni razstavljavci, ki ponujajo tekstil za opremo objektov. Brezplačni katalog bo na voljo na sejmu. Trajnostni vidik ne samo ostaja ena ključnih tem sejma Heimtextil, temveč ves čas pridobiva na pomenu. Vodič Green Directory vas vodi do proizvajalcev, ki ponujajo trajnostne izdelke. Če potrebujete samo manjše količine izdelkov ali materiala, bodo razstavljavci, označeni s tem logotipom, pravi naslov za vas.


Prenesite si kataloge 2020:

 Trendi - osrednji del spremljevalnega programa

 

V središču vsakega sejma in glavni dogodek spremljevalnega programa na sejmu Heimtextil je predstavitev trendov.

Na podlagi predvidevanj uveljavljenih oblikovalskih studiev so trendi razvrščeni v štiri slogovne svetove. Knjigo trendov lahko naročite na spletni strani sejma Heimtextil.

 Spremljevalni strokovni program: predavanja in okrogle mize, razstave, vodeni ogledi


Spremljevalni program nadgrajuje ponudbo razstavljavcev v halah. Sestavljajo ga predavanja in okrogle mize, razstave in vodeni ogledi. Vrhunski strokovnjaki ponujajo obiskovalcem in razstavljavcem najnovejše informacije o tržnih trendih, tehnoloških dosežkih, trendih, ki bodo v prihodnjih mesecih in letih narekovali tržno dogajanje. Hkrati je to odlična priložnost za izmenjavo izkušenj s kolegi iz panoge in mreženje.

Na spletni strani sejma Heimtextil boste v zavihku „Themes and events“ našli popolni seznam prireditev, na tem mestu pa vas želimo opozoriti na naslednje:

Konferenca: Sleep & More


Sleep! The Future Forum: vse kar morate vedeti o raziskavah na področju spanja.

Človek preživi v postelji tretjino življenja, zato je kakovosten spanec temelj kakovostnega življenja.

Na sejmu približno 150 pomembnih igralcev na trgu kot tudi zagonska podjetja predstavljajo tekstilne trende in pametne inovacije za zdravo spanje, forum "Sleep! The Future Forum" pa hkrati prinaša zadnja dognanja raziskav na področju spanja. V celoti je posvečen prenosu znanja, izmenjavi izkušenj in mreženju - tu postane prihodnost spanja otipljiva.

Forum ponuja pet tem, navdihujoče predstavitve strokovnjakov in znanstvenikov ter dinamične okrogle mize:
- Sleep & Digital
- Sleep & Sport
- Sleep & Hospitality
- Sleep & Sustainability
- Sleep & Interior Design (novo v 2021)

Vodeni ogledi
1. Trend Tours: Vodeni ogledi po razstavi trendov.
2. Green Tours: Vodenje med ponudniki trajnostnih izdelkov. Ogled se zaključi v sklopu Green Village, kjer lahko govorite s strokovnjaki ustanov za certificiranje in ocenjevanje kakovosti in najdete vrsto zelenih idej.
3. Interior.Architecture.Hospitality Tours: Mednarodni arhitekti vas bodo vodili do izbranih ponudnikov na področju tekstilnih inovacij za opremo večjih objektov.

Predavanja »Textile Technology Talks«
Strokovnjaki predstavljajo najnovejše tehnologije in razvojne dosežke.

 Texpertise Network - več kot 50 sejmov za tekstilno industrijo


Frankfurtski sejem je največji organizator strokovnih sejmov za tekstilno industrijo na svetu; v programu je več kot 50 sejmov po vsem svetu. Omrežje Texpertise Network je povezovalna poslovna platforma vseh teh sejmov z več kot 22 tisoč razstavljavci in 525 tisoč obiskovalci.

Program tekstilnih sejmov obsega štiri glavne skupine tekstilij:
- tkanine za oblačila, moda
- tekstil za dom in gospodinjstvo ter opremo objektov
- tehnični tekstil in netkane tekstilije ter obdelava tekstila
- nega in vzdrževanje tekstila

Naši tekstilni sejmi postavljajo smernice na vseh področjih tekstilne industrije. Rdeča nit vseh sejmov so inovacije, tehnološka dovršenost in dizajn, predvsem pa trajnostni vidik pri proizvodnji, distribuciji ter vzdrževanju in negi tekstila.

Prospekt Texpertise Network


 Aplikacija Heimtextil Navigator za pametne telefone in tablične računalnike


V spletnih trgovinah iTunes in Google play najdete aplikacijo "Heimtextil Navigator", ki vsebuje katalog razstavljavcev, interaktivni tloris sejmišča in hal ter druge koristne informacije o sejmu. Poleg tega ponuja možnost izdelave lastnih seznamov, vodenje zapiskov in podobno. Več o aplikaciji si lahko preberete tukaj.

Nazaj na seznam sejmov.
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje števila obiskovalcev. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni.