Heimtextil Frankfurt Frankfurt, 12.01.-15.01.2021

     Povezave
katalog razstavljavcev
statistika sejma 2020
prospekt za razstavljavce 2021
Heimtextil trends 2020/21
cene razstavnega prostora
vprašalnik za nove razstavljavce
cene vstopnic
spletni nakup vstopnic
Največji mednarodni strokovni sejem tekstila za dom in gospodinjstvo ter opremo objektov na svetu 

Datum: 12.01.-15.01.2021
Kraj:
Frankfurt
Turnus: vsako leto
Leto ustanovitve: 1971
Spletna stran:
heimtextil.messefrankfurt.com


Statistika 2020 (2019, 2018):

∙ število obiskovalcev: 58.740 iz 136 držav, od tega 76 % iz tujine (67.216 iz 156 držav, od tega 76 % iz tujine, 70.000 iz 135 držav)
∙ število razstavljavcev: 2.918 iz 64 držav, od tega 90 % iz tujine (3.012 iz 65 držav, od tega 90 % iz tujine, 2.975 iz 64 držav)
∙ bruto razs. površina: 231.500 m² (238.000 m², 233.600 m²)
∙ število slovenskih razstavljavcev: 2 (3,3)


 Heimtextil 2017 s sloganom "Telling Textile Stories"

 
Vsi iz panoge bodo v Frankfurtu že od torka, 10. januarja 2017 naprej. Pridružite se jim. Prej kot vsi drugi si boste lahko ogledali trende 2017/2018 in v tematskem sklopu Heimtextil Theme Park doživeli spektakularne predstavitve tkanin, materialov, barv in življenjskih slogov jutrišnjega dne. Vse novosti boste lahko tudi takoj naročili – na sejmu Heimtextil 2017.

Prek 2.800 razstavljavcev z vsega sveta bo prikazalo vso raznovrstnost in ustvarjalnost pri oblikovanju tekstilij za interier.

S širokim trajnostnim programom, prireditvami, ki jih vodijo priznani strokovnjaki in posebnim poudarkom na hotelih pri opremi objektov utira Heimtextil pot daleč naprej v prihodnost.

Začnite novo sezono dinamično. Pridite na Heimtextil.

Prepričani smo, da bodo ti štirje dnevi vredni vašega časa.

Heimtextil v letu 2016

Heimtextil, največji mednarodni strokovni sejem tekstila za dom in gospodinjstvo ter opremo objektov na svetu, v zadnjih letih doživlja pravi razcvet. Tudi v letu 2016 se je rast nadaljevala in na sejmu se je predstavilo prek 2700 razstavljavcev iz več kot 60 držav. Heimtextil pa tako potrjuje vodilni položaj Frankfurtskega sejma na svetu pri organizaciji sejmov tekstila za dom in gospodinjstvo ter opremo objektov.
 

 Razstavni program


Razstavni program je pregledno razdeljen v štiri glavne sklope, in sicer gospodinjski tekstil in perilo, hišni tekstil, tekstil za opremo objektov ter storitve.

Podrobnejši seznam produktnih skupin

 Logotipi za hitro orientacijo


Razstavljavci, ki ponujajo določene vrste izdelkov ali storitev, so za lažjo prepoznavnost označeni z ustreznimi logotipi:

Interior.Architecture.Hospitality (prej Contract Creations):
S tem logotipom so označeni razstavljavci, ki ponujajo tekstil za opremo objektov. Brezplačni katalog bo na voljo na sejmu.
Retail.Future.Style (prej Cupon Business):
Če potrebujete samo manjše količine izdelkov ali materiala, bodo razstavljavci, označeni s tem logotipom, pravi naslov za vas.
Sustainability.Mindset.Responsibility:
Trajnostni vidik je ostaja ena ključnih tem sejma Heimtextil. Vodič Green Directory vas vodi da proizvajalcev, ki ponujajo trajnostne izdelke.

 Trendi - osrednji del spremljevalnega programa


V središču pozornosti bo predstavitev trendov 2017/2018 Heimtextil Theme Park (hala 6.0).

 

Na podlagi predvidevanj uveljavljenih oblikovalskih studiev so trendi, tokrat pod motom "Explorations", razvrščeni v štiri slogovne svetove

• Virtual

• Planetary • Natural • Cultural

Sklop Conference Space bo v okviru parka ponudil zanimiva predavanja. Knjiga trendov je že v prodaji.

Pri razstavnem programu naj opozorimo na nadaljnjo občutno rast sklopa digitalnega tiska (hala 6.0). Če je bilo še leta 2013 samo dva odstotka tekstila potiskanega v digitalni tehniki (420 milijonov m2), naj bi se ta delež do leta 2017 več kot podvojil (na pet odstotkov)
.

 Spremljevalni strokovni program


Na spletni strani sejma Heimtextil boste v zavihku „events“ našli popolni seznam prireditev, na tem mestu pa vas želimo opozoriti na naslednje:

Vodeni ogledi za arhitekte in oblikovalce:
• ogled pod vodstvom urednikov revije za arhitekturo AIT (namenjen predvsem opremi objektov),
• ogled pod vodstvom urednikov revije HotelDesign/AHGZ in oblikovalcev (namenjen opremi hotelov).
• ogled v organizaciji Združenja nemških arhitektov in oblikovalcev notranje opreme

 Aplikacija Heimtextil Navigator za pametne telefone in tablične računalnike


V spletnih trgovinah iTunes in Google play najdete aplikacijo "Heimtextil Navigator". Aplikacija vsebuje katalog razstavljavcev, interaktivni tloris sejmišča in hal ter druge koristne informacije o sejmu. Aplikacija ponujaja možnost izdelave lastnih seznamov, vodenje zapiskov in podobno. Več o aplikaciji si lahko preberete tukaj.

 Texpertise Network - tekstilni sejmi Frankfurtskega sejma


Frankfurtski sejem je vodilna sejemska hiša na svetu na področju organizacije strokovnih sejmov za tekstil. V našem programu je okrog 50 sejmov, ki vključujejo tkanine za oblačilno industrijo, tekstilne izdelke za dom, gospodinjstvo in opremo objektov, tehnični tekstil in netkane tekstilije, stroje za obdelavo tekstila in gibkih materialov ter stroje in opremo za profesionalno nego in čiščenje tekstila. Na teh sejmih se v Frankfurtu, Parizu, Šanghaju, Moskvi, New Yorku, Berlinu in drugod predstavlja 19.500 razstavljavcev, obišče pa jih 477 tisoč obiskovalcev z vsega sveta.

Platforma Texpertise Network je razdeljena na štiri sklope:
• Apparel Fabrics & Fashion
• Interior & Contract Textiles
• Technical Textiles & Textile Processing
• Textile Care

Nazaj na seznam sejmov.
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje števila obiskovalcev. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni.