Frankfurt, 18.11.-19.11.2020

     Povezave
katalog razstavljavcev
spremljevalni program
tloris sejmišča
spletna galerija
cene vstopnic
cene razstavnega prostora
spletni nakup vstopnic

Mednarodni strokovni sejem za tehnologijo čistih prostorov in nadzor vsebnosti nečistih delcev in kongres

Datum: 18.11.-19.11.2020

Kraj: Frankfurt
Turnus: vsako leto
Leto ustanovitve: 2012
Spletna stran
: cleanzone.messefrankfurt.com

Statistika 2019 (2018, 2017:

∙ število obiskovalcev: 800 iz 42 držav (799, 855)
∙ število razstavljavcev: 80 iz 12 držav (78 iz 10 držav, 63 iz 11 držav)
∙ bruto razstavna površina: podatek bo objavljen naknadno (5.000 m², 3.800 m²)
∙ neto razstavna površina: podatek bo objavljen naknadno (1.851 m², 1.230 m²)
∙ število slovenskih razstavljavcev: 2 (0, 0)

Cleanzone
je mednarodno in interdisciplinarno stičišče za tehnologijo čistih prostorov in nadzor vsebnosti nečistih delcev. Namenjen je vsem organizacijam, v katerih morajo proizvodnja in delovni procesi potekati v čistih prostorih, od farmacije in medicine do mikrotehnologije. Predstavlja najnovejše dosežke za proizvodnjo vrhunskih visokotehnoloških izdelkov ali izvajanje postopkov, ki zahtevajo čiste prostore.

Standardi kakovosti in predpisi, ki urejajo področje tehnologije »čistih prostorov« postajajo vse bolj zahtevni, zato je za vse več podjetij proizvodnja v čistih prostorih pravzaprav edina možnost. Številne proizvodne dejavnosti, ki se včasih niso posvečale tej tehnologiji, sedaj odkrivajo njene mnoge prednosti in možnosti. Zaradi hitrega razvoja v zadnjih letih pa so se na trgu pojavili manjši, bolj učinkoviti in prilagodljivi čisti prostori, zaradi česar so se občutno znižali tudi stroški. Atraktivna kombinacija strokovnega sejma, kongresa, platforme za predstavitve in delavnic je odlična priložnost za seznanjanje z novimi informacijami in izmenjavo mnenj o tehnologiji čistih prostorov.

Cleanzone ponuja obiskovalcem odličen pregled vseh korakov v procesu, od načrtovanja in izdelave čistega prostora do njegove uporabe. Strokovni sejem ponuja nešteto idej, izdelkov in rešitev, spremljajoče praktične predstavitve pa so v pomoč pri odločanju. Mednarodna podjetja ponujajo predstavitve svojih najnovejših izdelkov v živo, poleg strokovnega sejma pa istočasno poteka tudi kongres s kakovostnim programom, v katerem sodelujejo priznani mednarodni strokovnjaki. Predstavitev nagrade Cleanroom, ki jo podeljuje Reinraum-Akademie Leipzig, bo tudi letos eden izmed poudarkov tega dogodka.

  Produktne skupine

V letu 2020 bo razstavni program razdeljen v šest produktnih skupin (prej pet).
Nova razporeditev temelji na bolj logičnem zaporedju proizvodnje v čistih prostorih, ki sega od vstopa skozi zračno zaporo do pakiranja izdelkov:
- načrtovanje in arhitektura,
- gradbene tehnike,
- oprema, inštalacije, pohištvo,
- merilna tehnologija,
- higiena / mikrobiologija,
- transport materialov in izdelkov v čiste prostore in iz njih.

  Teme 2015


Večina visokotehnoloških izdelkov se proizvaja pod vse strožjimi pogoji, zato potrebujejo podjetja vse več čistih prostorov. Glavne teme sejma Cleanzone 2015 so načrtovanje, izdelava in postavitev učinkovitega čistega prostora, prav tako pa tudi nova področja uporabe in standardi, klasifikacije ter nove generacije strokovnjakov.

Učinkovito načrtovanje
Načrtovanje čistih prostorov je zahteven proces; izbira pravega sistema za prezračevanje in klimatske naprave je denimo ključnega pomena za energetsko učinkovitost prostora.

Novi standardi – novi izdelki
Naj gre za medicinsko tehnologijo, mikro-elektroniko, optiko ali fotoniko, strukture postajajo vse manjše in so že zdavnaj dosegle velikost nanodelcev, kar je pripeljalo do novih standardov za čiste prostore.

Strokovnjaki za jutri
Število čistih prostorov narašča, kar vodi v vse večje iskanje strokovnjakov s tega področja. Da bi izšolali čim več novih, ves čas nastajajo tudi novi študijski programi ter izobraževanja.

Tehnična čistoča in čiščenje komponent
V številnih proizvodnjah so potrebe po čistoči vse večje. To velja tako za samo proizvodnjo kot za komponente čistega prostora. V tem segmentu prednjači predvsem avtomobilska industrija.

  Spremljevalni program 2015

Cleanzone Congress
edinstven kongres za tehnologijo »čistih prostorov«

Mednarodni strokovnjaki bodo odgovarjali na naslednja ključna vprašanja:
Kaj so trendi prihodnosti? V katerih industrijah imajo čisti prostori vse večjo vlogo? Kakšno je stanje raziskav in razvoja ta hip?

Posebnost kongresa je modularna struktura: udeleženci si lahko iz štirih modulov skrojijo svoj program.

Cleanzone Plaza
Program je za strokovne obiskovalce sejma brezplačen. Udeleženci se bodo lahko spoznali s primeri dobrih praks, se udeležili delavnic in okroglih miz.

Za razstavljavce je Cleanzone plaza platforma, kjer bodo lahko predstavili svoje inovacije in njihove prednosti ter se neposredno pogovarjali z obiskovalci in potencialnimi strankami. Tridesetminutna predstavitev stane 360 €.

Workshop on Airborne Molecular Contamination
Delavnica "Airborne Molecular Contamination: Sampling, generation & measurement" bo potekala v ponedeljek, 26. oktobra 2015 kot delavnica pred kongresom, in sicer v hali 4.0, soba »Europa 2«.

Več informacij o delavnici in registracija


Nazaj na seznam sejmov.

 

Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje števila obiskovalcev. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni.