Frankfurt, 03.02.-07.02.2023

     Povezave
katalog prijavljenih razstavljavcev v 2022
spletna galerija
cene vstopnic
cene razstavnega prostora 
spletni nakup vstopnic

Največji mednarodni strokovni sejem izdelkov za praznovanja, praznične dekoracije, floristike in pirotehničnih izdelkov na svetu (vzporedno s sejmoma Creativeworld, Ambiente)

 
Datum: 03.02.-07.02.2023
Kraj:
Frankfurt
Turnus: vsako leto
Leto ustanovitve: 1990
Spletna stran: christmasworld.messefrankfurt.com

Statistika Christmasworld 2020 (2019):

• število obiskovalcev: 42.834 iz 128 držav, 60 % iz tujine (45.304 iz 123 držav, 64 % iz tujine)
• število razstavljavcev: 1.064 iz 47 držav, 80 % iz tujine (1.085 iz 45 držav, 79 % iz tujine)
• neto razstavna površina: 59.111 m² (59.445 m²)
• bruto razstavna površina: 91.200 m² (91.000 m²)
• število slovenskih razstavljavcev: 7 (8)

Skupaj s sejmoma Paper- in Creativeworld 2020 (2019):
• število rastavljavcev: 3.015 iz 74 držav (3.119 iz 68 držav)
• število obiskovalcev: 84.000 iz 163 držav (87.000 iz 161 držav)

Nova zasnova v letu 2023

Frankfurtski sejem je že desetletja organizator vodilnih strokovnih sejmov na svetu na področju izdelkov široke potrošnje. V letih 2021 in 2022 smo jih morali žal odpovedati zaradi epidemije Covid-19. Ta trg sicer že leta doživlja precejšne spremembe, od vse bolj globalizirane ponudbe do koncentracije maloprodajnih kanalov v velikih nakupovalnih centrih na eni strani in povečanja spletne prodaje na drugi. Epidemija Covid-19 in zaostrovanje političnih razmer v svetu so te procese le pospešile in sprožile nekatere nove.

Frankfurtski sejem se je na vse te spremembe odzval z novo zasnovo svojih strokovnih sejmov za izdelke široke potrošnje. Od leta 2023 naprej bodo - pod geslom "Home of Consumer Goods" - v začetku februarja skupaj potekali Ambiente in Christmasworld (3.-7.2.2022) in Creativeworld (4.-7.2.2022). Produktne skupine sejma Paperworld bodo razporejene med vse tri sejme glede na vrsto posameznega izdelka. Najširša ponudba izdelkov široke potrošnje na svetu bo tako na voljo na enem mestu in ob istem času.

Paperworld India, Paperworld China, Paperworld Middle East in Hongkong International Stationery Fair bodo še naprej organizirani pod blagovno znamko Paperworld.

Rok za zgodnje prijave po nižjih cenah (early booking) je razmeroma kratek, do 8.4.2022. Zato vas prosimo, da si čim prej ogledate novo zasnovo in pošljete morebitna vprašanja. Lahko se seveda tudi takoj prijavite.

Za lažjo orientacijo smo v enem dokumentu pripravili pregled vseh produktnih skupin za vse tri sejme, skupaj s pregledom po halah. Ogledate si lahko tudi video predstavitev nove zasnove, ki jo je Frankfurtski sejem pripravil za svoje razstavljavce po vsem svetu 16. februarja 2022.

Povezave:
produktne skupine
• shematski prikazi sejmov po halah Ambiente, Christmasworld in Creativeworld

 Razstavni program 2022


• božična, sezonska in praznična dekoracija
• urejanje prodajnih prostorov (visual merchandising), razsvetljava
• pripomočki za cvetličarje in vrtna dekoracija
• sveče in dišave za prostor
• trakovi in darilni papir
      • sveže cvetje in sobne rastline, cvetlični aranžmaji
• božične dobrote (pijače, pekovski izdelki, slaščice in čaji)
• iskanje nabavnih virov (sourcing) Izvleček spremljevalnega programa 2022


Prvorazredni spremljevalni program ponuja vrhunska predavanja in praktične delavnice, na katerih boste izvedeli kako najbolje izkoristiti sezonsko dekoracijo, dati svežo energijo svojemu prodajnemu programu in še veliko več. Tu boste našli dragocene ideje in praktične nasvete kako bolje ustreči željam potrošnikov.

Christmasworld Trends 22+
• Christmasworld Academy
• Christmas Delights: Seasonal delights and drinks

 Vodiči za specializirane ponudniike 2022


Razstavljavci s posebno ponudbo so označeni z jasnimi logotipi, in to tako na svojih stojnicah kot v vseh katalogih (tiskanem, spletnem, aplikaciji za pametne telefone in v informacijskem sistemu na sejmišču).

Razstavljavci, ki predstavljajo izdelke za okraševanje velikih objektov (nakupovalna središča, postaje, letališča, hoteli, mesta, ...).

Razstavljavci s ponudbo ročno narejenih izdelkov kakovosti „made in Germany“.

Azijski razstavljavci, ki izstopajo z visoko kakovostjo, trendovskimi in inovativnimi izdelki, pa tudi s profesionalnim dizajnom svojih stojnic. Ta podjetja so zanimiva za srednje velika in velika naročila. 

 Aplikacija Christmasworld Navigator za pametne telefone in tablične računalnike


V spletnih trgovinah iTunes in Google play najdete aplikacijo "Christmasworld Navigator", ki vsebuje katalog razstavljavcev, interaktivni tloris sejmišča in hal ter druge koristne informacije o sejmu. Poleg tega ponuja možnost izdelave lastnih seznamov, vodenje zapiskov in podobno. Več o aplikaciji si lahko preberete tukaj.

Nazaj na seznam sejmov.

 

Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje števila obiskovalcev. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni.