light+building Frankfurt Frankfurt, 8.-12.9.2020

     Povezave
katalog razstavljavcev 2018
events 2018
tloris sejmišča 2018
spletna galerija
cene vstopnic
cene razstavnega prostora
spletni nakup vstopnic

Največji mednarodni strokovni sejem za avtomobilsko industrijo na svetu


Datum: 08.09.-12.09.2020
Kraj:
Frankfurt
Turnus: vsaki dve leti
Leto ustanovitve: 1971
Spletna stran: automechanika.messefrankfurt.com

Statistika 2018 (2016):

∙ število obiskovalcev: 134.622 iz 184 držav, (132.944 iz 170 držav)
∙ število razstavljavcev: 4.987 iz 76 držav, delež tujih razstavljavcev 86 %, (4.843 - 76, 85 %)
∙ bruto razstavna površina: 316.400 m², (288.100 m²)
∙ neto razstavna površina: 190.366 m², (178.307 m²)
∙ število slovenskih razstavljavcev: 14, (10)

Jubilejni 25. sejem Automechanika po premieri v letu 1971

Jubilej največjega mednarodnega strokovnega sejma za avtomobilsko industrijo na svetu bo še posebej slavnosten, saj ga bo zaznamovala vrsta prelomnih novosti in dogodkov:
• odprtje nove hale 12
• vzporedni sejem REIFEN v novi hali 12 – vse, kar je povezano s pnevmatikami in platišči (pnevmatike, platišča, popravila pnevmatik, skladiščna oprema, informacijski sistemi za vulkanizerje in podobno)
• sklop Classic Cars, tudi v novi hali 12, ki bo namenjen obnovi starodobnikov
• po novem kar 366.000 m² površin

Automechanika Frankfurt je največji mednarodni strokovni sejem za poprodajni avtomobilski trg in OEM na svetu. Na zadnjem leta 2016 je nastopilo rekordno število razstavljavcev, 4.843 iz 76 držav, od tega samostojno tudi devet iz Slovenije, na sejmu Automechanika 2018 pa se jih bo predstavilo 12. Kako mednaroden je ta sejem, priča tudi podatek, da jih 85 odstotkov prihaja iz tujine. Na sejem je prišlo 133 tisoč obiskovalcev, in to iz kar 170 držav – bolj mednarodnega poslovnega stičišča za to dejavnost ne boste našli!

Automechanika Frankfurt - srečanje strokovnjakov in ključnih igralcev iz avtomobilske industrije z vsega sveta, ki ga ne smete zamuditi. Povezljivost, alternativni pogoni, avtonomna vožnja ali mobilne storitve - na nobenem drugem sejmu ne boste doživeli prihodnosti tako neposredno.

Frankfurski sejem je med sejemskimi podjetji s svojim sejmiščem po prihodkih na prvem mestu na svetu, prav tako je vodilno sejemsko podjetje pri organizaciji strokovnih sejmov za avtomobilsko industrijo: 16 sejmov Automechanika v 15 državah pomeni 600.000 obiskovalcev in prek 20.000 razstavljavcev.

 Razstavni program


• Parts & Components (deli in komponente)
• Repair & Maintenance (popravila in vzdrževanje)
• Electronics & Systems (elektronika in sistemi)
• Accessories & Customizing (dodatna oprema in predelave)
• Dealer & Workshop-Management (vodenje in upravljanje avtomobilskih salonov in servisnih delavnic)
• Car Wash, Care & Reconditioning (pranje, čiščenje in nega avtomobilov ter pregled in priprava rabljenih vozil za nadaljnjo prodajo pri prodajalcih avtomobilov)
• Alternative Drive Systems & Digital Solutions / Tomorrow’s Service & Mobility (alternativni pogoni in digitalne storitve / mobilnost in storitve v prihodnosti)
• Tomorrow's Service & Mobility: Alternative Drive Systems & Digital Solutions (mobilnost v prihodnosti: alternativni pogonski sistemi in digitalne rešitve
• REIFEN, vzporedni sejem (pnevmatike, platišča, popravila pnevmatik, skladiščna oprema, informacijski sistemi za vulkanizerje in podobno)
• Classic Cars: sklop naj bi postal platforma za obnovo in vzdrževanje starodobnikov, vključno z izobraževanjem, financiranjem in zavarovanjem, prisotni pa bodo tudi proizvajalci, različna združenja, trgovci in posredniki z deli, podjetja za testiranja, načrtovalci dogodkov in podobni

 Novo: Vzporedni sejem REIFEN od leta 2018 naprej v sklopu sejmov Automechanika


Vse več prodajalcev pnevmatik ponuja dodatne servisne storitve in obratno, servisne delavnice širijo ponudbo pnevmatik in platišč ter storitev povezanih s tema izdelkoma. Novi vzporedni sejem REIFEN zato omogoča veliko prednosti in sinergij za razstavljavce in obiskovalce.

Sejem REIFEN bo leta 2018 prvič potekal vzporedno s sejmom Automechanika v Frankfurtu, in sicer v novi hali 12. Hkrati bo postal del vseh 17 sejmov pod blagovno znamko Automechanika v 15 državah.

 Spremljevalni strokovni program (2018)


Predavanja "AUTOMECHANIKA ACADEMY"
V osrednjem delu spremljevalnega programa so tokrat na programu štiri glavne teme:
• Mobility of the future - the car remains in the centre of individual transport
• Electromobility is approaching - desire vs. reality
• Collision talk
• Car-related services - driving a car is getting easier all the time
Udeležba je za obiskovalce sejma brezplačna, ob predhodni registraciji pa prejmete tudi brezplačno dnevno sejemsko vstopnico.
Kratek seznam tem po dnevih in urah
Podrobnejši program

Forum "COLLISION TALK" je del programa Automechanika Academy, osredotočen pa je na izzive na področju avtokleparstva in avtoličarstva pri popravilu vozil poškodovanih v prometnih nesrečah. Predavanja bodo v nemščini s simultanim prevajanjem v angleščino. S predhodno registracijo si zagotovite svoje mesto in tudi brezplačno dnevno vstopnico za sejem.

Na posebni predstavitvi "COLLISION REPAIR STREET" v preddverju hale 12 Portalhaus bodo dobavitelji opreme za servisne delavnice in strokovnjaki za poškodovana vozila govorili o inovativnih zasnovah za učinkovita popravila.

Brezplačne delavnice "WORKSHOPS TRAINING & DEVELOPMENT"
: dvanajst triurnih brezplačnih delavnic o avtokleparstvu, ki bodo zajele skoraj vse vidike procesa popravila poškodovanih vozil. Poleg klasičnih tem (kleparstvo, ličarstvo, ocenjevanje škode) so delavnice osredotočene tudi na novejše, kot so vozila na alternativne pogone, diagnostične tehnike, asistenčni sistemi in celo na 3D tisk. Dopoldne bodo potekale v nemškem jeziku, popoldne pa v angleškem. Kotizacije ni, prijava pa je obvezna. Udeleženci dobijo dnevno vstopnico brezplačno.
Seznam delavnic

Automechanika Truck Competence Symposium, 12.8.2018, H12

*Opozorilo glede jezika: večina programa poteka v angleščini ali nemščini s simultanim prevajanjem v angleščino, del pa samo v nemščini. Na spletni strani lahko najdete tako več podatkov o posameznem dogodku kot tudi informacijo glede jezika.

 Vodiči Truck Competence, Caravan Competence in Motorcycle Competence


Za lažjo orientacijo po posameznih segmentih ponudbe bodo na voljo trije posebni vodiči (spletna verzija je na zavihku  "Exhibitors and products"). Stojnice razstavljavcev, ki ponujajo izdelke za navedene segmente, bodo označene z naslednjimi logotipi:
 

Ponudba za tovorna in gospodarska vozila postaja vse pomembnejša - izdelke zanje predstavlja več kot tisoč razstavljavcev.
Usposabljanje za serviserje na področju asistenčnih sistemov, ki temeljijo na kamerah in senzorjih (zunanji razstavni prostor pri hali 11).
V e-katalogu jih najdete v skupini "special interest".

   

Razstavljavci, ki ponujajo izdelke in rešitve na področju karavaninga (avtodomi, počitniške prikolice). Pričakujemo približno sto razstavljavcev s to ponudbo.

V e-katalogu jih najdete v skupini "special interest".

   

Razstavljavci, ki ponujajo izdelke in rešitve za motorna kolesa. Pričakujemo približno 120 razstavljavcev s to ponudbo.

V e-katalogu jih najdete v skupini "special interest".


 Automechanika: 16 sejmov v 15 državah, 600.000 obiskovalcev, prek 20.000 razstavljavcev


Atlanta
Birmingham
Buenos Aires
Dubai
Frankfurt
Ho Chi Minh
Istanbul
Jeddah
Johannesburg
Kuala Lumpur
Madrid
Mexico-City
Moscow
New Delhi
Riyadh
Shanghai

 Drugi avtomobilski sejmi


Automotive Engineering Show, Chennai, Indija
Busworld Russia powered by Autotrans, Moskva, Rusija
CAPAS Chengdu, Chengdu, Kitajska
COMTRANS Commercial Vehicle Show, Moskva, Rusija
Eurasia Moto Bike Expo, Carigrad, Turčija
Johannesburg Boat Show, Johannesburg, JAR
KIAE - Kazakhstan International Automotive Expo Supported by Automechanika, Astana, Kazakhstan
South African Festival of Motoring, Gauteng, JAR

 Sklop sejmov "Transport & Logistics"


Hypermotion, Frankfurt
Materials Handling Middle East, Dubaj, ZAE
Materials Handling Saudi Arabia, Jeddah, Saudova Arabija
RailLog Korea, Busan, Južna Koreja
Scalex East Africa, Nairobi, Kenija

 Aplikacija Automechanika Navigator za pametne telefone in tablične računalnike


V spletnih trgovinah iTunes in Google play najdete aplikacijo "Automechanika Navigator". Aplikacija vsebuje katalog razstavljavcev, interaktivni tloris sejmišča in hal ter druge koristne informacije o posameznih sejmih. Aplikacija ponujaja možnost izdelave lastnih seznamov, vodenje zapiskov in podobno. Več o aplikaciji si lahko preberete tukaj.

Nazaj na seznam sejmov.
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje števila obiskovalcev. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni.