Ambiente Frankfurt Frankfurt, 11.02. - 15.02.2022

     Povezave
katalog razstavljavcev
spremljevalni program
tloris sejmišča
spletna galerija
contract Business
cene vstopnic
cene razstavnega prostora
spletni nakup vstopnic
Največji mednarodni strokovni sejem izdelkov široke potrošnje na svetu (notranja oprema, design, vse za kuhinjo in jedilnico, mali gospodinjski aparati, darila, bižuterija)


Datum: 11.02. - 15.02.2022
Kraj:
Frankfurt
Turnus: vsako leto
Leto ustanovitve: 1949
Spletna stran: ambiente.messefrankfurt.com

Statistika 2020* (2019, 2018):

∙ število obiskovalcev: 108.000 iz 160 držav (136.081 iz 166 držav; 133.582 iz 168 držav)
∙ število razstavljavcev:  4.635 iz 93 držav (4.460 iz 92 držav; 4.376 iz 88 držav)
∙ bruto razstavna površina: 310.240 m² (305.600 m²; 308.500 m²)
∙ število slovenskih razstavljavcev: 11 (13; 13)

* 2020: nerevidirani podatki iz zaključnega poročila

V letu 2021 izjemoma!
Consumer Goods Digital Day, 20.04.2021 (webinar za industrijo izdelkov široke potrošnje s produktnimi skupinami Paperworld, Creativeworld, Christmasworld in Ambiente).

Ambiente - The Show

Kako oblikovati privlačen program, kateri izdelki bodo prodajne uspešnice, kateri pa so primerni za dopolnilno ponudbo? To so vprašanja, ki si jih trgovci zastavljajo ves čas, nove odgovore in ideje pa vsako leto februarja ponudi mednarodni strokovni sejem Ambiente: Ambiente je preprosto The Show, največji in najpomembnejši.

Leta 2020 (*) se je predstavilo 4.635 razstavljavcev iz 93 držav, kar je največ v zadnjih petih letih. Na žalost je uspeh zasenčil za približno 20 odstotkov manjši obisk, in sicer zaradi zgodovinsko skoraj neponovljive kombinacije negativnih dejavnikov: izbruha koronavirusa in nevihte Ciara oziroma Sabine, zaradi katere niso bili odpovedani samo številni letalski poleti, temveč so bile prekinjene tudi železniške povezave v Nemčiji. Kljub temu so prišli obiskovalci iz skoraj 160 držav.

Sklop HoReCa - novost v letu 2020
Najpomembnejša novost v letu 2020 je bila odprtje sklopa HoReCa. V hali 6.0 se je predstavilo skoraj 90 razstavljavcev, ki so predstavili celovito ponudbo izdelkov za gostinstvo v javnem delu objekta (front of the house). Ta del je namenjen odločevalcem v hotelirstvu, gostinstvu, ponudnikom pripravljene hrane ter letalskim in ladijskim prevoznikom.

Vabilo razstavljavcem: roki in cene. Rok za zgodnje prijave: 17.03.2020. Razstavni program

Ambiente ponuja ves spekter izdelkov široke potrošnje – od ekskluzivnih serij in izdelkov najvišjih cenovnih razredov do velikoserijske ponudbe – v treh prepoznavnih sklopih:

dining – vse za kuhinjo in jedilnico

giving – darila

living – notranja oprema in dekoracija


Iskanje nabavnih virov (sourcing)

Poskrbljeno je tudi za tiste, ki iščejo zanesljive proizvajalce za svoje izdelke oziroma nabavne vire: program Sourcing je leta 2020 predstavil skoraj 2.000 dobaviteljev iz Azije, Južne Amerike in Afrike.

 Ponudbe za določene skupine kupcev (Special Interest)


Posamezni razstavljavci imajo v svoji ponudbi izdelke za povsem določene skupine kupcev. Njihovi razstavni prostori so označeni s posebnimi logotipi za njihovo večjo prepoznavnost oziroma lažjo orientacijo obiskovalcev, vsi pa so navedeni tudi v posebnih vodičih.

 

Contract Business: dobavitelji opreme in inventarja za velike objekte, od hotelov in restavracij do velikih potniških ladij ali letal. V letu 2020 jih je bilo 122.

HoReCa: dobavitelji izdelkov za gostinstvo, hotelirstvo in catering. V letu 2020 jih je bilo 293.

Ethical Style: dobavitelji trajnostnih izdelkov in/ali izdelkov iz pravične trgovine. V letu 2020 jih je bilo 317.


 Spremljevalni strokovni program 2020


Po čem bodo kupci največ povpraševali v prihodnji sezoni? Bogat spremljevalni program vam bo v pomoč pri lažji orientaciji med tržnimi in oblikovalskimi trendi na svetovnem trgu in pri oblikovanju privlačne in uspešne ponudbe.

Železni repertoar spremljevalnega programa zadnjih let so naslednje prireditve:
razstava trends, osrednji del spremljevalnega programa, bo strnila predstavitev trendov v štiri oblikovalskih svetovih,
razstava solutions je namenjena predstaviti domiselnih idej in rešitev pri izdelkih za dom, kuhinjo in jedilnico,
KitchenInnovation of the Year je nagrada za izdelke, ki jih odlikujeta zanesljivost in verodostojnost; nagrajeni izdelki bodo predstavljeni na istoimenski razstavi,
na razstavi Design Plus pa boste lahko videli izdelke, ki so dobili nagrado za vrhunsko oblikovanje.

Program Contract Business, ki smo ga uvedli leta 2012, je namenjen dobaviteljem opreme in inventarja za velike objekte: od hotelov in restavracij do velikih potniških ladij ali letal.

 Sejmi pod blagovno znamko Ambiente po svetu


Frankfurtski sejem je vodilna sejemska hiša na svetu za organizacijo sejmov izdelkov široke potrošnje. Poleg osrednjega sejma v Frankfurtu organiziramo še pet tovrstnih sejmov. Po vsebini so prilagojeni potrebam regionalnih trgov:
- Interior Lifestyle India presented by Ambeinte India, Mumbaj, Indija
- Gifts & Lifestyle Middle East, Dubaj, ZAE
- Interior Lifestyle China, Šanghaj, Kitajska
- Interior Lifestyle Tokyo, Tokio, Japonska
- IFFT/Interior Lifestyle Living, Tokio, Japonska

 Aplikacija Ambiente Navigator za pametne telefone in tablične računalnike


V spletnih trgovinah iTunes in Google play najdete aplikacijo "Ambiente Navigator", ki vsebuje katalog razstavljavcev, interaktivni tloris sejmišča in hal ter druge koristne informacije o sejmu. Poleg tega ponuja možnost izdelave lastnih seznamov, vodenje zapiskov in podobno. Več o aplikaciji si lahko preberete tukaj.

Nazaj na seznam sejmov.
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje števila obiskovalcev. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni.