Düsseldorf, 20.09.-23.09.2022

     Povezave
katalog razstavljavcev
razstavni program
tloris sejmišča
cene vstopnic

Največji mednarodni strokovni sejem za proizvodnjo in obdelavo stekla, steklenih izdelkov ter solarnih in fotonapetostnih naprav na svetu

Datum
: 20.09.-23.09.2022

Kraj: Düsseldorf
Turnus: vsaki dve leti
Leto ustanovitve: 1970
Spletna stran: www.glasstec-online.com

Statistika 2018 (2016):
∙ število obiskovalcev: 42.603 iz 121 držav (40.105 iz 121 držav)
∙ število razstavljavcev: 1.274 iz 50 držav (1.237 iz 51 držav)
∙ bruto razstavna površina: 123.227 m² (123.200 m²)
∙ neto razstavna površina: 72.882 m² (67.344 m²)
∙ število slovenskih razstavljavcev: 0 (1)

Zaradi pandemije je bil sejem glasstec 2021 odpovedan.


Glasstec
je največji mednarodni strokovni sejem za industrijo stekla na svetu. V letu 2016 so bile osrednje teme sejma trendi na naslednjih področjih:
• zmanjševanje izpustov in stroškov pri proizvodnji stekla
• industrija stekla 4.0 - pametno povezovanje izdelkov in procesov
• tehnološke inovacije za proizvodnjo in obdelavo tankega stekla
• inteligentno steklo za ovoje zgradb, zaslone in pametno steklo, notranje prostore in vozila
• lahko in trdno votlo steklo in steklo za pakiranje
• inovativne steklene aplikacije v obrti

 Razstavni program


Razstavni program obsega celotno proizvodno verigo v proizvodnji vseh vrst stekla in steklenih izdelkov (od strojev, naprav in kemikalij za proizvodnjo stekla do steklenih izdelkov za različne namene uporabe - od najmanjših za široko potrošnjo do največjih, denimo za uporabo v gradbeništvu):

• surovine in pomožni materiali za proizvodnjo stekla
• priprava proizvodnje stekla
• stroji, naprave in orodja za proizvodnjo in končno obdelavo stekla
• reciklaža stekla
• nanotehnologija
• pakiranje
• merilne, nadzorne in preizkuševalne naprave
• steklo in stekleni izdelki (po različnih namenih uporabe)
• solarni in fotonapetostni izdelki

 Ciljne skupine obiskovalcev (Glasstec 2016 - vodič za industrijo)


Sejem je namenjen zaposlenim v naslednjih dejavnostih:

 

PROIZVODNJA STROJEV IN NAPRAV
Močna konkurenca, visoki stroški, zahteve po vse večji učinkovitosti in kakovosti ter optimalna uporaba vseh sredstev so izzivi, s katerimi se ali se bodo v kratkem srečevali vsi akterji na trgu proizvodnje stekla. Na drugi strani se v določenih dejavnostih povpraševanje povečuje, vendar kupci zahtevajo njim prilagojene rešitve. Vse več pozornosti se zato namenja razvoju inovativnih tehnologij za zagotavljanje kakovosti, vodenju tehnoloških procesov in avtomatizaciji. Prav zato je obisk na sejmu glasstec tako pomemben: specializirani izdelki, razvoj inovativnih tehnologij za zagotavljanje kakovosti, avtomatizacija in vse ostalo, kar bo krojilo trg v prihodnjih dveh letih - vse na enem mestu.

 

PROIZVODNJA, OBDELAVA IN OPLEMENITENJE STEKLA

Je digitalizacija čarobna beseda za popolno optimizacijo vrednostne verige steklarske industrije? S pomočjo pametnih sistemov in neprestane izmenjave podatkov med napravami se lahko tudi stroji učijo na napakah in jih v prihodnje zmanjšujejo, kar je bistveno za hitro in kakovostno proizvodnjo. Na sejmu glasstec se boste seznanili s tehničnimi novostmi za proizvodnjo, obdelavo in oplemenitenje stekla, in to tako s tistimi, ki so že na voljo kot s tistimi, ki šele prihajajo.

 

OBRT
Raziščite številne prilagojene storitve, izdelke in aplikacije, predvsem za obdelavo stekla, ki omogočajo rast poslovanja in prodaje. Največ na tem področju bo moč najti na stojnici združenja Federal Association of the Glazier Trade v hali 9 z areno Glass Finishing Arena, ki ponuja mnoga predavanja o novih tehnikah obdelovanja. Na posebni razstavi »Crafts Live«, prav tako v hali 9, bo govora o merjenju in preizkušanju stekla (»Measuring and Testing of Glass«). Bistvo programa pa je pregled nad celim proizvodnim procesom od prejema surovin do dobave končnih izdelkov kupcem.
 

ARHITEKTURA IN GRADBENIŠTVO
Steklo je gradbeni material 21. stoletja in močno zaznamuje podobo sodobne arhitekture. Ta edinstveni material z raznolikimi kvalitetami in možnostmi obdelave ima velik potencial, ki je v precejšni meri še neizkoriščen. Do zdaj je glasstec vedno presenetil z novimi in nepričakovanimi vidiki tega visoko tehničnega produkta, ki odpirajo povsem nove možnosti v arhitekturnem oblikovanju.

 

OKNA IN FASADE
Tudi v prihodnosti bo uporaba stekla za fasade zelo pomembna, ker zagotavlja največ svetlobe za notranje prostore, prav tako pa daje stavbi tudi značilen, reprezentativen izgled. Veliko stekla pa na drugi strani povzroča pregrevanje prostorov, zato je treba poskrbeti za ustrezno zaščito pred soncem. Zahteve po zmanjševanju izpustov so vse strožje, čemur se lahko prilagodimo z multifunkcionalnimi steklenimi fasadmi. Za zdaj še niso standard v gradbeništvu, vendar pa jim znanost in gospodarstvo posvečata vse več pozornosti. Glasstec bo predstavil novosti na tem področju in hkrati poskusil odgovoriti tudi na vprašanje, če so štirislojna okna korak v pravo smer. 
 
 

SOLARNE NAPRAVE IN KOMPONENTE
Raziskave in razvoj na področju pridobivanja električne energije iz sončnih celic so osredotočene na izboljšano učinkovitost in še dodatno zmanjševanje stroškov.  Cilj je proizvodnja sončnih celic z izkoristkom do 25 odstotkov. Prav na sejmu glasstec bodo predstavljene inovativne tehnologije, naprave in sistemi ter tudi komponente in materiali za proizvodnjo sončnih celic.

 Spremljevalni program (2016)


Praktično usmerjen spremljevalni program z aktualnimi temami in najnovejšimi inovacijami.

RAZSTAVA IN SIMPOZIJ glass technology live


Posebna razstava o prihodnosti stekla, na kateri bodo predstavljeni inovativni izdelki, rešitve in aktualne raziskave ter projekti (uporaba stekla v gradbeništvu, interaktivno steklo, novi izdelki iz stekla, itd.). Posebna pozornost bo namenjena študijam oblik, dizajnu, estetiki in učinkovitosti (npr. izredno veliki stekleni izdelki XXXL).

Poudarki so predvsem na pametnem steklu s prilagodljivimi lastnostmi, ki se lahko npr. prilagaja različnim svetlobnim pogojem (electrochromic glass), interaktivnem steklu (kot mediju za prikazovanje informacij, npr. head-up display) in steklu s posebnimi značilnostmi (z inovativnimi prevlekami, samosvetleče steklo).

OSTALE TEME V SREDIŠČU POZORNOSTI
Tanko steklo, multifunkcionalno steklo s senzorji, visokokakovostno tiskanje na steklo, animirane stene, novi procesi izdelave, tehnologije na področju solarne energije in fotovoltaike.

Udeležba je brezplačna, na voljo tudi s simultanim prevajanjem nemščina –> angleščina.

SIMPOZIJ INTERNATIONAL SPECIALIST SYMPOSIUM

Razstavo bo dopolnil tudi simpozij z vrhunskimi predavanji in predstavitvami strokovnjakov iz raziskovalne sfere in industrije.

PROGRAM:
Torek: Melting and Forming
Sreda: Glass Industry 4.0 - integration of products and processes
Četrtek: Transparent Building Skins And Digital Planning Processes
Petek: Innovative flat glass products / Requirements for windows and facades - today and tomorrow / Regulations and standards

SPECIAL INTEREST

MATERIA – GREAT MATERIALS FOR GREAT ARCHITECTURE
20. – 23. 9., hala 10, stojnica C14-15
Predstavitev najbolj navdušujočih, zanimivih in izjemnih materialov na trgu. Ploščice, ki vpijajo vodo, stebri iz recikliranega usnja, svetleče keramične obloge, sobne pregrade in zavese iz lesenega tekstila. Zamislite si tla, narejena iz kave, 3D natisnjen les, fasade iz stoodstotno reciklirane plastike, opeke iz šote, fasade iz jajčevcev in podobno nore materiale za gradnjo.

OBRT (CRAFTS CENTER)

Kompetenčni center COMPETENCE CENTER GLASS+FACADE
Hala 11
Raziskovalni inštituti, univerze in strokovne organizacije bodo predstavili svoj »know-how« in odgovarjali na vprašanja o varčevanju z energijo s pomočjo premišljenega načrtovanja fasad in najnovejše tehnologije pri izdelavi oken.

GLASS ART

Delavnica efnMOBILE
20. – 23. 9., hala 10, stojnica C16
Delavnica LIVE WORKSHOP FFF_FACADE FORMFINDING FABRICATION
Delavnica bo osredotočena na nove estetske, funkcionalne in tehnične potenciale ovojev zgradb: »Emerging Envelope«. Digitalizacija načrtovanja, izdelave in gradnje lahko pripomore k optimizaciji procesov v tehnologiji izdelave fasad.

KONGRESI IN KONFERENCE

Kongres INTERNATIONAL ARCHITECTURE CONGRESS
Prepletanje svetlobe in sence je ključen element v arhitekturi in notranjem oblikovanju. Obstaja le en material, s katerim lahko ustvarjamo odprtost - steklo. Hiter razvoj tehnologij omogoča številne nove možnosti, pa najsi govorimo o svetlobi, toploti, energiji ali varnosti. Kongres bo prikazal uporabo stekla v arhitekturi, usmerjeni v prihodnost. Uveljavljena podjetja bodo skozi zadnje dosežke v dizajnu predstavila svoje odlične projekte, ki jih odlikujeta izjemno oblikovanje in funkcionalnost. Vrhunski predavatelji s področja arhitekture bodo govorili o realizaciji in dejanski uporabi naprednih, inovativnih elementov in gradbenih struktur ter predstavili svojo vizijo za prihodnost.

Konferenca ENGINEERED TRANSPARENCY
20. – 21. 9.
Dvodnevna znanstvena konferenca o napredku in inovacijah pri gradnji s steklom, v sodelovanju z univerzami Technical Universities of Darmstadt and Dresden. Ključne teme: energija, fasade in steklo.

FUNCTION MEETS GLASS
19. – 20. 9.
Tehnološke inovacije dajejo z novimi lastnostmi steklu povsem nov pomen, kar ne odpira le novih trgov in področij uporabe, ampak zahteva tudi visoko precizno in prilagojeno obdelavo stekla.

 Glasstec, vodilni sejmi na svetu za industrijo stekla


• glasspro, Mumbaj, Indija; mednarodni strokovni sejem za proizvodnjo in obdelavo ravnega stekla ter steklene izdelke
• glasspex, Mumbaj, Indija; mednarodni strokovni sejem za proizvodnjo in obdelavo stekla ter steklene izdelke

Nazaj na seznam sejmov.

 

Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje števila obiskovalcev. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni.