CARAVAN SALON Düsseldorf


Düsseldorf, 25.8.-3.9.2017

     Povezave
splošni prospekt CARAVAN SALON
vabilo za razstavljavce 2016
profil sejma 2015
statistika AUMA za 2013 - 2015
katalog razstavljavcev
spletna galerija
cene vstopnic
nakup vstopnic
prijavnica za razstavljavce


Največji mednarodni sejem počitniških prikolic, avtodomov, mobilnih hišk in opreme za kampiranje na svetu


Datum:
25.08.-03.09.2017
Kraj: Düsseldorf
Turnus: vsako leto
Leto ustanovitve: 1989
Spletna stran:
www.caravan-salon.com


Statistika 2016
∙ število obiskovalcev: 204.477 iz 67 držav, 8 % strokovnih (2015: 203.116 iz 62 držav)
∙ število razstavljavcev: 560 iz 30 držav (2015: 544 iz 30 držav)
∙ bruto razstavna površina: 160.700 m² (2015: 147.700 m²)
∙ število slovenskih razstavljavcev: 10 (osem samostojno, dva sorazstavljca)

Mednarodni sejem CARAVAN SALON Düsseldorf je že več kot pol stoletja vodilni sejem na svetu za počitniške prikolice, avtodome, mobilne hiške in opremo za kampiranje. Zanimanje za CARAVAN SALON vsako leto narašča in tudi v letu 2016 je sejem zabeležil vrsto rekordov: 560 razstavljavcev je predstavilo svoje izdelke na skoraj 161 tisoč m2. Njihovo ponudbo pa si je ogledalo nekaj manj kot 205 tisoč obiskovalcev iz kar 67 držav, kar je bilo največ do zdaj. Zgolj za primerjavo: leta 2013 smo našteli 176 tisoč obiskovalcev iz 23 držav. Nikjer drugje proizvajalci ne predstavijo toliko inovacij in novosti kot v Düsseldorfu. Na ogled je več kot dva tisoč avtodomov in prikolic ter vrsta drugih izdelkov: od šasij za avtodome, sestavnih in nadomestnih delov ter dodatne opreme za vozila in prikolice do opreme za kampiranje.

Prvi dan je vedno namenjen strokovnim obiskovalcem.

Vzporedno s sejmom CARAVAN SALON DÜSSELDORF bo od 1. do 3. septembra 2017 potekal tudi mednarodni sejem za pohodništvo in treking - TourNatur.

 Tudi Slovenija rekordno v letu 2016


Leta 2015 se je na sejmu predstavilo pet slovenskih razstavljavcev: Adria Mobil, d.o.o., Plastoform Šmarjeta d.o.o., Roto d.o.o., Aplast d.o.o. Petrovče in Podgorje d.o.o. Šentjernej. Večina od teh že vrsto let nastopa na sejmu, v letu 2016 pa so se jim bodo pridružili še Herman Mobil d.o.o., Robeta d.o.o. in Kampi Slovenija – Koren Lidija s.p. s sorazstavljvcema Slovensko turistično organizacijo in Kampom Špik iz Gozda - Martuljka.

Adria Mobil predstavlja avtodome in počitniške prikolice, Robeta in Herman Mobil pa avtodome. Aplast d.o.o., Plastoform Šmarjeta d.o.o., Podgorje d.o.o. Šentjernej in Roto d.o.o. nastopajo v tako imenovani dobaviteljski hali s ponudbo opreme, ki je prvenstveno namenjena proizvajalcem avtodomov in počitniških prikolic. Slovenski nastop je zaokrožila še stojnica s ponudbo slovenskih kampov.

 Razstavni program 2017


• avtodomi
• počitniške prikolice
• osnovna vozila in šasije
• mobilne hišice
• deli, komponente za prikolice in avtodome
• inštalacije (ogrevanje, plin, voda)
• električne inštalacije, baterije in oprema
• antene, sprejemniki, navigacija
• deli za vozila in šasije, dodatna oprema
• šotori
• oprema in pripomočki za kampiranje
• viseče mreže, kolesa, motorna kolesa
• kampi in mesta (za popotnike z avtodomi)
• oprema za kampe in počivališča
• podjetja za izposojo prikolic in avtodomov
• prodaja, financiranje, zavarovanje
• združenja in klubi
• založniki

 CARAVAN CENTER DÜSSELDORF

Vsi navdušenci karavaninga lahko obiščejo sejem tudi s svojim avtodomom ali prikolico, Messe Düsseldorf namreč ponuja več kot 3.500 parkirnih mest z elektriko ali brez. Tako kot lani je pričakovati kar 70 tisoč nočitev (30 tisoč vozil). Najem parkirnega mesta brez elektrike stane 18 € na dan, z elektriko pa 25 € na dan. Članom CARAVAN SALON kluba pripada tudi popust.
Sistem rezervacij je še dodatno izboljšan: uporabniki lahko že vnaprej rezervirajo prostor in se tako izognejo čakalnim vrstam v času »check-ina«. Sistem jasno prikazuje prosta parkirna mesta, uporabnik pa lahko vnaprej vidi zasedenost Caravan Centra po dnevih. Zaradi velikega povpraševanja priporočamo zgodnjo rezervacijo, saj vam prostega mesta drugače ne moremo zagotoviti. Sistem bo odprt od začetka julija naprej.

 Spremljevalni program (2016):

Special Show: »Starter World – Discover Camping & Caravanning

Po lanskoletnem uspehu bo tudi tokrat na ogled posebna razstava, namenjena predvsem začetnikom v svetu kampinga in karavaninga. V zunanjem prostoru poleg hale 16 bo postavljena dodatna hala, kjer bodo strokovnjaki delili pomembne nasvete in izkušnje ter popolnoma neodvisno svetovali obiskovalcem glede izbire pravega vozila, opreme, uporabe in tudi potovalnih poti/itinerarja ter izbire kampov.

 Aplikacija Messe Düsseldorf App za pametne telefone in tablične računalnike

V spletnih trgovinah iTunes in Google play najdete aplikacijo "Messe Düsseldorf App". Aplikacija vsebuje kataloge razstavljavcev, interaktivni tloris sejmišča in hal ter druge koristne informacije o posameznih sejmih.

Nazaj na seznam sejmov.

 

Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje števila obiskovalcev. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni.